Bliver du også snydt, når du køber allergimedicin?

Hver femte voksne dansker lider af allergi som for eksempel høfeber og eksem, hvilket også svarer til cirka en million danskere. I de seneste år er antallet af personer med allergi steget betydeligt. Særligt i den vestlige verden ser man flere og flere tilfælde på allergi hos befolkningen.

Mange danskere er ikke klar over, at de lider af allergi. Det skyldes blandt andet, at nogle er mere plaget end andre. Der er ingen tvivl om, at de hårdest ramte oplever, at allergien har en negativ effekt på deres livskvalitet. Det kan nemlig være en kamp at komme udenfor i sommermånederne, og der er mange forbehold, som skal tages – selvfølgelig alt afhængig af, hvilken form for allergi man har.

Allergi er arveligt, og der er altså større chance for at udvikle allergi, hvis man har det i generne. Børn har for eksempel 70 % risiko for at udvikle allergi, hvis begge deres forældre har en eller flere former for allergi. Hvis ingen af forældrene har allergi har barnet derimod kun 5-10 % risiko for at udvikle allergi. Der er altså et klart mønster i arvelighed og genetik.

Apoteket er billigere

Stigningen i antallet af personer med allergi har dog også skabt et stort marked for allergimedicin, som forhandles i både supermarkeder, kiosker og på både fysiske og online apoteker.

Der findes mange forskellige typer af allergimedicin, og selvom pakningen og navnet ikke er ens, har de fleste af præparaterne den samme effekt. Der er dog stor prisforskel på de forskellige mærker, og det er dermed ikke helt ligegyldigt, hvor man vælger at købe sin allergimedicin.

Også detailbutikker som supermarkeder og kiosker sælger allergimedicin, og det er dermed ikke kun apoteket, der forhandler præparater til personer med allergi. Det gør det hele nemmere for forbrugeren, da man kan få fat i sin allergimedicin nærmest når som helst og hvor som helst.

En undersøgelse foretaget af Apotekerforeningen viser, at allergimedicin fås til under en tredjedel af prisen på apoteket. Her forhandles der større pakninger, der har den præcis samme virkning, som de dyrere præparater, der findes i detailbutikkerne.

Køb Alnok fremfor Benaday

Den mest solgte pakning i detailhandlen er Benaday, som indeholder 21 tabletter. Den gennemsnitlige tabletpris på Benaday er omkring 3,70 kroner, hvilket er en stor kontrast til den gennemsnitlige tabletpris på apotekerne, som er 1,84 kroner.

På de danske apoteker sælger man kopimedicin, som for eksempel Alnok. På trods af at kopimedicin lyder som noget farligt stads, er det altså ikke tilfældet. De forskellige kopipræparater har ligeså god effekt, som de dyre Benaday tabletter. Begge præparater indeholder Ceterizin, som er den mest populære allergimedicin i Danmark, og sælges altså blot under to forskellige navne. Faktisk er det helt op til 71 % billigere at købe sin allergimedicin på apoteket fremfor at købe det i detailbutikkerne.

Det er dog ikke den enorme prisforskel, der er den eneste grund til at købe sin allergimedicin på apoteket. På apoteket kan man få professionel vejledning af fagfolk, som sikrer allergipatienter den rette behandling. Man får altså rådgivning med i købet til en meget billigere pris.

Vi danskere er ikke vant til at kigge på priserne, når vi køber medicin, men det er der måske en grund til at begynde at gøre – i hvert fald hvis man ikke vil snydes i detailforretningerne, når man skal have sin allergimedicin.

wordtwit_posted_tweets:
a:1:{i:0;i:3188;}
wordtwit_post_info:
O:8:"stdClass":13:{s:6:"manual";b:0;s:11:"tweet_times";s:1:"1";s:5:"delay";s:1:"0";s:7:"enabled";s:1:"1";s:10:"separation";i:60;s:7:"version";s:3:"3.7";s:14:"tweet_template";b:0;s:6:"status";i:2;s:6:"result";a:0:{}s:13:"tweet_counter";i:2;s:13:"tweet_log_ids";a:1:{i:0;i:3188;}s:9:"hash_tags";a:0:{}s:8:"accounts";a:1:{i:0;s:13:"RedaktionenDk";}}