teambuilding

Ansvarlig ledelse – på udflugt med firmaet

Artiklen indeholder reklamelinks

teambuildingDer findes mange måder at være en god leder på – en stor del af det bunder i god medarbejderpleje. Det er alt lige fra ros for veludført arbejde til gode julegaver og firmaudflugter. Især firmaudflugter er blevet en populær måde at ryste sine medarbejdere sammen, efterhånden som det er gået op for erhvervslivets ledere, at teambuilding er en vigtig ingrediens til at få tilfredse og produktive medarbejdere.

Ud over ros på arbejdet, firmaudflugter og julegaver, er der også andre små tiltag, der øger trivslen på arbejdspladsen. Ting som frokostordning, god kaffe og hyggestunder i hverdagen er også med til at gøre arbejdstiden mere værd for medarbejderne. Undersøgelser viser, at der bliver spist rigtig meget kage på arbejde – og selvom det måske ikke øger sundheden hos medarbejderne, øger det i hvert fald tilfredsheden, når der er plads til den slags i hverdagen.

For de fleste virksomheder er der også to højtider på året: Jul og sommer. Vi fejrer sommeren og julen med firmafester, og her topper firmajulefrokosten nok som årets fest på de fleste arbejdspladser. Men det er stadig ikke ret mange virksomheder, der praktiserer ansvarlig ledelse, når det kommer til hjemtransporten fra julefrokosten.

Den ansvarlige leder sørger for hjemtransport

en god ledelse soerger for hjemtransportAfhængig af arbejdspladsen sammensætning, er der nok for langt mellem medarbejdernes bopæle til at arrangere en enkelt minibus til at sørge for hjemtransporten, da ruten bliver for lang og omfattende. Men en minibus og et par taxier kan sandsynligvis fragte medarbejderne sikkert hjem. Og det er guld værd for alle.

Det er nemlig ofte et problematisk punkt for medarbejderne at finde transportlejlighed – det er galt nok bare med børnepasningen. Med mindre man har hjemmeboende børn med kørekort, er taxi ofte den eneste mulige løsning – og det er både dyrt, og så er der rift om dem i julefrokostsæsonen.

Derfor kan man som leder differentiere sig fra mængden og virke både omsorgsfuld og ansvarlig ved at sørge for at der er hjemtransportmuligheder i form at en bus. Det kan også være en bustur ind til byen, hvor julefrokosten eller sommerfesten kan fortsætte. På den måde tager man også afstand til spirituskørsel, som ofte ses i gennem fingrene med, når det kommer til stykket.

En anderledes tilgang til firmaudflugten

Man kan også markere sig som den ansvarlige leder ved at arrangere busture til og fra destinationen for firmaudflugten. På den måde sikrer man sig, at alle medarbejdere har mulighed for at komme med på tur, uden at ægtefællen står derhjemme med børnene og må undvære bilen. Samtidig er der ikke nogen, der skal køre med en skjult beruselse hjem fra firmaudflugten.

At følges til og fra firmaudflugten i en minibus kan også blive en del af team-buildingen i sig selv. Man forestiller sig nemt, at busturen fra bopæl til bopæl kan blive nærmest studenterkørsel-agtig, og når man ankommer til endedestinationen, hvor firmaudflugten skal foregå, er medarbejderne allerede varmet op til et hyggeligt rystesammenarrangement.

Hvad firmaudflugten i øvrigt handler om, kan man, som et led i den goder leder-strategi, lade medarbejderne være med til at vælge. Om det ender med en bowlingtur, gokart, kanotur eller noget helt andet – eller om det er tid til en decideret teambuilding-tur arrangeret af professionelle, er underordnet. Effekten af medarbejderudflugter kan som regel måles efterfølgende.