Bedre vilkår for e-handel

Bedre vilkår for e-handel

Artiklen indeholder reklamelinks

Bedre vilkår for e-handel

Over hele verden ser man den samme tendens: Flere og flere køber deres varer på nettet. Om det er dagligvarer, apotekervarer eller beklædning er underordnet – så længe det kan fås på internettet.

Der er nemlig en lang række fordele ved at handle på nettet for forbrugerne. De undgår lange køer i supermarkedet, og slipper for at skulle bevæge sig rundt til de forskellige butikker. I stedet for kan alle indkøb klares fra sofaen efter lukketid, eller i hvert fald lige præcis på det tidspunkt, hvor forbrugerne har tid til det.

Denne tendens har fået samtlige webshops til at vokse og vækste over de seneste par år. Et godt eksempel er Webapoteket, som er et online apotek. Webapoteket var Danmarks første apotek online, og har siden etableringen i 2011 oplevet konstant vækst. Det skyldes især danskernes tendens til at handle alle former for varer på internettet – også apotekervarer i både håndkøb og på recept.

EU’s lovpakke

EUs lovpakke

I maj 2016 præsenterede Europa-Kommissionen en ny lovpakke vedrørende e-handel. EU’s lovpakke henvender sig til forbrugeren, og har altså til formål at skabe bedre vilkår for e-handel – for forbrugerne.

Lovpakkens hovedelementer var at skabe adgang til varer og tjenester for forbrugeren på tværs af hele EU, samtidig med, at pakkeleveringerne skulle blive billigere. Endeligt var en del af lovpakken at sikre sig et gennemgående samarbejde om forbrugernes rettigheder – på tværs af landegrænserne.

Altså alt sammen noget, som gør handel på nettet mere håndgribeligt for forbrugeren, der ønsker at købe varer eller ydelser fra andre EU-lande. EU’s lovpakke var altså et skridt mere i den rigtige retning både for webshopejere og forbrugere.

FDIH

FDIH

Det er dog ikke kun i EU, at der bliver gjort noget for e-handel. Også i Danmark har vi forskellige foreninger og organisationer, der har til formål at styrke e-handels branchen – for forbrugere såvel som for virksomheder.

FDIH er en af dem, der er til for virksomheder, som arbejder med e-handel. Helt grundlæggende er foreningens formål at styrke vilkårene for internethandel i Danmark og internationalt for deres medlemmer. FDIH har over 2000 medlemmer, som hovedsageligt er webshops, men også omfatter virksomheder, der arbejder med andre former for digitale løsninger.

Som medlem af FDIH får man adgang til en lang række seminarer, som har til formål at give en større viden til virksomhederne om alle forskellige aspekter og elementer inden fro e-handel.

E-handel er fremtiden

Bedre vilkår for e-handel

Der er altså lovgivning og foreninger, der repræsenterer både forbrugere og virksomheder. Alle tiltag i branchen er med til at gøre den større. E-handel er nemlig fremtiden, og der er ingen tvivl om, at også de fysiske butikker skal kunne noget særligt for at differentiere sig fra deres konkurrenter på nettet.

Uanset om det er et online apotek eller et online supermarked, tyder alt på, at forbrugeren vil bruge internettet mere og mere, når de skal købe deres varer. Og jo bedre vilkår der er for forbrugere – jo mere vil tendensen sprede sig, da det bliver mere og mere sikkert at handle på nettet, samtidig med, at forbrugerne har gode rettigheder – næsten bedre end når der handles i en fysisk butik.