Er et kontorfællesskab for dig?

Artiklen indeholder reklamelinks

Der kommer flere og flere selvstændige og mindre virksomheder til, og i takt med dette, bliver det også langt mere populært at sidde i et kontor sammen med en masse andre selvstændige eller freelancere.

Dels fordi det kan være billigere, men også fordi det kan give noget andet til din hverdag.

Hvis du lige er startet ud som selvstændig eller iværksætter, har du måske ikke fundet dig en fast kontorplads endnu. Måske sidder du hjemme foran dit eget skrivebord?

Hvis du gerne vil have et fast sted at sidde hver dag, og samtidig få et fællesskab med andre selvstændige, så kan et kontorfællesskab være noget for dig.

Du slipper for at blive ensom

Livet som selvstændig eller iværksætter kan hurtigt blive ensomt, hvis du ikke har nogle at sparre med, eller mødes med hen over kaffemaskinen. Hvis du vælger at leje et kontor i et kontorfællesskab, vil du opleve, at du får mulighed for at få kollegaer som du kan snakke og sparre med. Både i arbejdstiden, men måske også i frokostpausen. En af de helt store fordele er nemlig, at der ofte vil sidde andre selvstændige eller personer med en anden baggrund end dig, hvilket kan give dig sparring og perspektiv på det, du selv sidder med.

Du øger din produktivitet

I løbet af pandemien oplevede mange at være nødsaget til at arbejde hjemmefra, så vi kunne passe ekstra godt på hinanden. Men det er bare ikke altid, at en hjemmearbejdsplads fungerer optimalt. Enten fordi du bliver forstyrret af andre familiemedlemmer, eller fordi du ikke har faciliteterne i orden, som eks. et ordentligt skrivebord, stol, ordentlig belysning mv. Uanset årsagen, så kan alle disse faktorer påvirke din motivation og arbejdsindsats, fordi det kan være svært at koncentrere sig. Hvis du sidder i et kontorfællesskab vil du ikke på samme måde opleve at blive forstyrret, og der vil være ordentlige faciliteter, så du kan opleve en større produktivitet.

Billigere end at eje eget kontor

Mand-putter-penge-ned-i-sparegrisFor mange nyopstartede virksomheder eller selvstændige kan det at købe eget kontor være en dyr post. Måske finder du et kontor der er billigt, men som oftest vil du samtidig skulle lægge et depositum for lokalet, hvilket kan gøre et stort indhug i din kapital. Derudover er det ikke nok at have eget kontor. Du skal også indrette det. Og selvom du har indflydelse på, hvilke møbler der skal være, er det stadig en dyr post, hvis du er en mindre virksomhed eller selvstændig.
Lejer du derimod et kontorfællesskab, har du ikke de samme udgifter. Her betaler du for leje af kontor, men oveni det betaler du også for alle andre nødvendige faciliteter. Det kan eks. være printer, mødelokale, kaffemaskine, vand, varme eller lign. Det vil på sigt være billigere for dig end at eje eget kontor, så længe du er selvstændig eller en mindre virksomhed.

Nem og hurtig opsigelse af kontorfællesskab

Når du vælger at sidde i et kontorfællesskab, så kan du måske også risikere, at du kommer til at sidde sammen med andre, uanset branche, som du ikke bryder dig om eller klikker med. Hvis det er vigtigt for dig at dele kontorfællesskab med personer, du rent faktisk kan lide at sidde sammen med, så er der heldigvis også en løsning til dette. Rigtig mange kontorfællesskaber har nemlig en kort bindingsperiode. Det betyder, at du hurtigt kan opsige din kontorplads, hvis du ikke føler, at stedet er det rette for dig. På den måde slipper du for at lade dårlig kemi gå udover din motivation for at tage ind og arbejde på kontoret.

Overvej, hvad der er vigtigt, inden du lejer

Der kommer hele tiden flere og flere muligheder for at leje sig ind på et kontor, eller et kontorfællesskab, og jo større udbuddet er, jo mere er der at forholde sig til. Derfor er det også vigtigt, at du overvejer, hvad dine behov er, inden du begiver dig ud i jagten på et kontor.

Er det vigtigt for dig, at det er åbne kontorer? Og skal der helst være mange andre selvstændige, eller bare et par stykker? Overvejer du at vækste inden for nærmere fremtid?

Alle disse spørgsmål er nogle du skal stille dig selv, inden du finder frem til, hvilken type kontor, du gerne vil leje.

Holder din virksomhed til, eller bor du i nærheden af Aarhus, har Hasselager Office Space et ganske fornuftigt kontorfællesskab i Aarhus. Her er kontorfællesskabet inklusive det hele, hvilket betyder, at du ikke skal tænke på yderligere omkostninger i form af indkøb af printer, kaffemaskine osv. Du kan blot leje dig ind og starte arbejdet med det samme.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons