hussalg-og-pris-stiger

Godt nyt til hussælgere – flere boliger sælges til en højere købesum

Artiklen indeholder reklamelinks

Overvejer du at sælge huset, er der godt nyt. Antallet af solgte boliger og den samlede boligkøbssum er nemlig steget. Læs de seneste bolignyheder her.

Går du og overvejer, om du skal sælge dit hus, kan 2019 være året, hvor du skal slå til. I 2019 er der nemlig sket et rekordsalg af huse på boligmarkedet, købesummen er steget og færre får nedslag i prisen. Alt sammen rigtig gode nyheder for hussælgere og kommende hussælgere.

Stigning i købesum og antal solgte boliger

2019 har på mange måder været et vækstende år. Det gælder også, hvis man kigger på boligmarkedet. Nye tal viser, at der i de første tre kvartaler af 2019 er blevet solgt huse for samlet set 91,6 milliarder kroner. Dette tal overstiger salgstallene fra nogle af de forrige år i 10’erne.

Det høje salgstal skyldes, at der i 2019 er blevet solgt flere huse end i nogle af de forrige år, men også at der er sket en stigning i den samlede købesum for huse. Kigger man på udviklingen de sidste 10 år, er både antallet af solgte huse og købesummen steget stødt.

Men selvom huspriserne er steget, har det altså ikke skræmt køberne væk fra at købe nyt hus. Det kan især være de lave boligrenter, der giver danskerne mere mod på at købe hus, men det kan også være det faktum, at flere danskere er kommet i arbejde.

Antallet af personer i arbejde har været stødt stigende siden 2013, og i 2018 var antallet af lønmodtagere større end nogensinde. I sidste kvartal af 2018 havde 2.765.800 personer et lønmodtagerjob. Flere personer i arbejde betyder et større økonomisk råderum, hvilket også kan have givet flere danskere mod på at købe hus.

hushandel

Sværere at få nedslag i prisen

I takt med at huspriserne er steget, er det blevet sværere at prutte om prisen, når det kommer til huskøb. Færre huskøbere får i dag nedslag i prisen, når de skal købe et hus, end de har gjort tidligere. Antallet af huskøbere, der har fået nedslag i købesummen er mindre end den nogensinde har været de sidste 10 år, og hvis huskøberne formår at få et nedslag i prisen, er denne samtidig også rigtig lav.

Som huskøber skal man derfor ikke forvente at få et nedslag i prisen, og hvis man er så heldig, vil det ofte være et meget lille nedslag, man får. Dette er til gengæld rigtig godt nyt for hussælgere, der kan få den pris for huset, som de på forhånd har fastsat.

Sælg dit hus i 2019

I september skrev vi, at salgstiden for huse er på sit laveste i 10 år. Mange hussælgere vil derfor godt kunne forvente at deres hus, hvis det ellers er i god stand, ikke vil komme til at have en meget lang liggetid og desuden i langt de fleste tilfælde vil gå for den pris, som er blevet fastsat.

Med disse bolignyheder er der derfor rigtig mange gode grunde til at sætte sit hus til salg i 2019. Skal du sælge dit hus, er det dog vigtigt med en god ejendomsmægler, der har forstand på boligmarkedet, og som kan rådgive dig i alle forhold af salgsprocessen. Denne ejendomsmægler i Ørsted kan hjælpe dig igennem hele processen med hussalget. Her er du sikret god professionel vejledning fra start til huset er solgt.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons