Håndværkerens daglige uniform moderniseres

Artiklen indeholder reklamelinks

Håndværkere får moderniseret uniformenSikkerhedssko er en vigtig del af det sikkerhedstøj, som en håndværker bør iføre sig. Der findes en lang række forskellige sikkerhedssko, som fra den ene ende til den anden ende er meget forskellige. Men hvad er forskellen og hvorfor er der denne forskel?

Håndværkeren kan ikke leve uden sikkerhedssko. De er en vigtig del af deres daglige uniform. Når der nu er så stor forskel fra den ene sikkerhedssko til den anden, hvilken sikkerhedssko vælger håndværkeren så og hvilken sikkerhedssko skal du vælge som privat?

De grimme sikkerhedssko

Arbejdstilsynet har en række regler og love omkring, hvad en fuldt lovlig sikkerhedssko skal kunne holde til rent fysisk. Der er her selvfølgelig tale om de grimme og usexede sikkerhedssko, som også går under navnet værnefodtøj. Helt grundlæggende handler det om, at passe på sine fødder og dermed beskytte dem bedst muligt. Her egner de almindelige sikkerhedssko sig bedst.

Sikkerhedssko skal testes før de bliver sat på markedet. Derfor er det vigtigt at du orientere dig grundigt, inden du begiver dig ud i den store sikkerhedssko jungle. Du kan altid spørge til råds og vejledning ved forhandleren, som vil kunne guide dig til, hvad der er bedst til dit behov.

Den grimme sikkerhedssko er den sko, som har bedst beskyttelse. Det er den mest almindelige og mest anvendte blandt håndværkere. Denne sko er polstret med diverse stålplader, som sikre, at man kan tabe tunge ting over fødderne og træde på søm, uden at komme alvorligt til skade. Det er netop disse sikkerhedssko, som arbejdstilsynet anbefaler, hvis man begiver sig ud på en byggeplads, hvor det er lovpligtigt at have sikkerhedssko på.

Den skjulte sikkerhedssko

Denne sikkerhedssko er svær at skelne fra en almindelig løbesko. I dag er der mange mennesker, især unge, som i hverdagsbrug går rundt i løbesko eller kondisko. Her vil denne sikkerhedssko skjule sig godt i mængden. Den er designet i flotte farver og former, og har stadig en smule beskyttelse. Den er selvfølgelig ikke lige så god til beskyttelse, som den overstående. Men det er stadig bedre, end at have et par almindelige sko på.

I gamle dage var sikkerhedsskoen ikke ret populær, hvilket nok skyldes både udseendet og at den ikke var let at have på. Dengang var sikkerhedssko udelukkende tunge. I dag har man designet sikkerhedssko i lettere modeller, som denne slags eksempelvis. Rigtig mange kvinder vælger denne form for sikkerhedssko, da de stadig kan få lov at være kvinde og klæde sig pænt. Det er dog vigtigt at huske på, at færdes man stadig på en byggeplads, så er det stadig den anden form for sikkerhedssko, man skal vælge trods at farven og formen måske ikke er den smukkeste.

Derimod vil denne sikkerhedssko egne sig utrolig godt til private, som går rundt derhjemme og arbejder. Den har beskyttelse og vil derfor stadig kunne beskytte dig for tabte materialer. Det er blot vigtigt at huske på, at jo bedre sikkerhedsskoen er polstret, jo bedre beskytter den mod eventuelle slag på dine fødder.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
19
21º - 13º
89%
2.46 km/h
20.39
12.27
tirs
20.86
12.3
ons
20.89
11.44
tors