Iværksættervirksomhed hjælper udviklingshæmmede til bedre undervisningsmaterialer via E-bøger

Artiklen indeholder reklamelinks

Iværksættervirksomheden InfoGeist har netop deltaget i et nyt udviklingsprojekt med undervisningsmateriale udviklet målrettet til STU (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse), der er ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Undervisningsmaterialet hedder ’Dig, mig og fællesskabet’ og er undervisningsmateriale i sociale kompetencer, som den enkelte underviser kan bruge og tilpasse netop sin målgruppe. Udvikling af materialet er støttet af Undervisningsministeriet.

Det er den første version af materialet, som nu er tilgængeligt på internet og som e-bøger. Materialet er udviklet af ULF (Udviklingshæmmedes LandsForbund) i tæt samarbejde med elever på STU skoler og frivillige i ULF. Netop at bygge på målgruppen og dens erfaringer kendetegner ULFs arbejde. ULF er en frivillig social forening stiftet af mennesker med udviklingshæmning og særlige behov. Det er en unik forening ved at den drives af dem og for dem. ULFs målsætning er, at skabe øget selv- og medbestemmelse for medlemmerne ved at de bruger deres viden og erfaringer til gavn for ligestillede, så de får udviklingsmuligheder.

To ting har været afgørende for valget af infoGeist som leverandør. Aktiv involvering og tilgængelighed.

Aktiv involvering

Elever og undervisere kan bruge udviklingsmuligheder.dk interaktivt. De skal blot skrive i Word som de plejer og video konverteres automatisk. Det er helt afgørende, at teknik ikke udgør en barriere, når man ønsker at mange med meget forskellige forudsætninger kan bruge materialet og bidrage til udvikling af det. Den interaktive del af udviklingsmuligheder.dk åbnes for alle skoler i foråret 2014.

Tilgængelighed

InfoGeist sikrer, at undervisningsmaterialet kan ses på mange måder, på hjemmesiden, på tablet, som e-bog og på papir, da det er sat op til udskrivning på lokal printer. Så alle kan bruge udviklingsmuligheder.dk, uanset om man ønsker at ser læse eller film på computer, på tablet eller stå med papirerne i hånden og undervise.

Hos Erhvervsnyhederne.dk ønsker vi både folkene bag og de fremtidige brugere fornøjelse med udviklingsmuligheder.dk.

Vil du gerne høre mere om udviklingsmuligheder.dk, så kontakt Lis Ellemand, på lis@ulf.dk for spørgsmål om indhold og Morten Damsgaard-Madsen morten@infogeist.dk for spørgsmål om teknikken bag.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
19
21º - 13º
89%
2.46 km/h
20.39
12.27
tirs
20.86
12.3
ons
20.89
11.44
tors