SEO-ekspert: Undgå disse links

Artiklen indeholder reklamelinks

Linkbuilding – kunsten at skaffe indgående links til ens website med søgemaskineoptimering in mente – er blevet en sværere kunst i løbet af især det seneste år.

Her er Google kommet med flere versioner af den frygtede Penguin-algoritme, der ikke alene har frataget værdien af links, men har givet mulighed for at straffe et website ved de forkerte indgående links.

Formålet fra Googles side har været at dæmme op for noget af den massive linkspam, der har præget søgemaskineoptimeringsscenen i et par år – noget, der er lykkes, hvis man spørger SEO-ekspert John Nielsen fra OnlineSynlighed.dk:

“Det er mit indtryk, at søgemaskineoptimering som et hele har bevæget sig et niveau eller to op siden de sidste par opdateringer i Googles algoritmer. Folk har fået lidt mere respekt for linkbuilding og er villige til at bruge lidt mere tid på at bygge gode links”.

Disse typer links skal du undgå

Der er visse typer af links, du i følge John Nielsen skal undgå i din daglige linkbuilding. Det drejer sig om følgende:

Kommentarer i blogs – Hvis du har noget relevant at bidrage med i debatten, er du velkommen til at skrive en kommentar. Men skriver du kommentaren alene for at få et link, vil du ingen værdi få ud af det, da det er tagget med det såkaldte nofollow-tag, samtidigt med, at du irriterer ejeren af bloggen.

Masseudsendte pressemeddelelser – Google var tidligere i 2013 ude at sige, at de, der lavede linkbuilding bl.a. med masseudsendte pressemeddelelser ikke skulle vide sig sikre. Alt, der i det hele taget er masseudsendt er typisk dårlig linkbuilding, siger John Nielsen.

Links fra udenlandske websites – et link hist og her kan være en god idé fra et relevant udenlandsk site, men som udgangspunkt bør du skaffe danske links til dit danske website, fortæller John Nielsen. Det er de mest relevante links.

Links købt fx på Fiverr – det er nemt at købe en stor mængde links på Fiver.com og lignende sider, men kvaliteten er derefter.

“I en tid, hvor du kan blive straffet for linkbuilding af meget ringe kvalitet, ville jeg undgå at bruge Fiverr.com og lignende sider overhovedet” siger John Nielsen.

Relevans er nøgleordet

Herover er listet en masse af de links, du ikke bør lave til dit website.

Men hvilke er der så tilbage?

Adspurgt samme spørgsmål fortæller John Nielsen:

“Hemmeligheden ligger i at lave relevante links. Et relevant link er en side omhandlende for eksempel sundhed til dit website, der sælger helsekost. Et relevant link er fra en sportsblog til et site, hvorfra du sælger fodboldstøvler. Relevante links er den slags linkbuilding, der skyder dit website op i de organiske placeringer i Google med raketfart.”

Der er flere metoder til at skaffe sådanne relevante links – her anbefaler John Nielsen, at man enten kigger på fora som Amino.dk eller tager kontakt til en professionel udbyder af søgemaskineoptimering og linkbuilding for at høre mere.

Endnu er der relativt få eksempler på, at sites i Danmark er blevet straffet for deres indgående linkprofil. Den begrænsede konkurrence på mange danske søgeord betyder, at de forskellige konkurrenter ikke har taget de værste metoder til sig – endnu.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre