5 gode grunde til at tage cyklen på arbejde

5 gode grunde til at tage cyklen på arbejde

Artiklen indeholder reklamelinks

5 gode grunde til at tage cyklen på arbejdeDanskerne har i forvejen taget cyklen til sig og København er ad flere gange blevet udnævnt til verdens cykelhovedstad – når ikke Amsterdam en gang imellem vinder denne titel foran os.

Men endnu flere danskere kan tage cyklen – og det vil spare sundhedsvæsnet for mange hundrede millioner kroner, spare arbejdsgiverne for ditto i tabt effektivitet og skabe gladere danskere.

Herunder har vi på Erhvervsnyhederne.dk derfor nedskrevet 5 gode grunde til at tage cyklen på arbejde.

1) Vi kan købe elcykler.

Med elcykler er det muligt nemmere og hurtigere at komme til arbejde – uden at få ømme lægge og svede som var man døden nær, når man ankom til arbejdet.

En elcykel koster nogle tusinde kroner mere end en almindelig cykel, men til gengæld får man hjælp, når man kører op ad bakken og det bliver nemmere at tage cyklen til arbejde hver eneste dag.

Bed eventuelt arbejdet om at sponsorere en elcykel og lov dem en gladere, mere stabil og mere effektiv medarbejder til gengæld.

2) Du slipper for at bekymre dig om parkering

Arbejder du inde i byen – fx København eller Aarhus – kan det at finde en parkeringsplads i sig selv være lidt af en udfordring. Derudover kan det koste rigtigt mange penge. Mange steder i København koster parkering et stykke over 20 kroner i timen for de bedste parkeringspladser. På en permanent arbejdsplads vil du givetvis have en fast parkeringsplads – men ikke alle er så heldige.

3) Du slipper for køer

Amerikanerne bruger i gennemsnit 25 minutter om dagen (!) i kø til og fra arbejde[1]. At tage cyklen de steder, hvor der er kø, er hurtigere end langsomt at slæbe sig afsted i bilen. Og langt mindre frustrerende.

Derudover viser samme undersøgelse, at amerikanerne hvert år brænder lidt over 4.000 kroner af i benzin om året alene på at sidde i kø.

Det er penge – og mange timer hver uge – du står til at spare hver uge ved at tage cyklen. Du sparer måske ikke så lang tid i forhold til den tid, der skal bruges på at komme på arbejdet, men du får langt mere ud af tiden. Du får motion, en sund krop, sunde endorfiner frigivet- og det som alternativ til at sidde stille i en kø og blot vente.

4) Du taber dig

Amerikanere, der cykler til arbejde, taber i gennemsnit hele 6 kilo det første år, de cykler[2].

6 kilo er mange kilo at tabe for en gennemsnitlig dansker.

Motion hver eneste dag i form af en cykeltur til og fra arbejde kan være den bedste form for motion, du kan få. Tag cyklen til arbejde. Det vil din krop takke dig for.

5) Du bliver ikke køresyg

Kroppen har godt af frisk luft.

Du er 6 gange så tilbøjelig til at blive køresyg (eller at blive decideret syg, fordi at så mange mennesker er samlet på lidt plads), når du kører i en bus, kontra når du kører afsted på din cykel. Luften i både en bil og offentlig transport er tit meget dårlig og det skaber syge medarbejdere, der koster arbejdsgiverne mange penge.

Mange danskere har indset ovenstående og cykler allerede – nu skal vi blot have de sidste med!

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
19
21º - 17º
84%
7.95 km/h
16.88
13.53
fre
16.88
11.38
lør
16.62
11.74
søn