50’erne og 60’erne bliver hyldet igen

Artiklen indeholder reklamelinks

50'erne og 60'erne bliver hyldet igen

Vi har i de seneste mange år kæmpet en kamp med, at få udryddet de gamle trends fra 1950’erne op til sidst i 1960’erne. Her snakker vi om de flotte brune trædøre med lækre plastik håndtag, de flotte gule mursten og ikke mindst skifergulvet.

Vi danskere har hadet det i årevis, og derfor har vi fjernet disse elementer fra vores huse, som i tidernes morgen var typehuse bygget i 50’erne og 60’erne.

Men ofte sker der jo det, at den gamle mode kommer igen. Det har vi set utallige gange, og ikke mindst tøjmoden har vist det igen og igen. Sådan er det også med indretningsmoden. Nu er den meget klassiske stil og ikke mindst arkitekturen tilbage igen. Pludselig er detaljerne fra typehuset populære igen, og idéprisen har endda hyldet dem.

Idéprisen bliver uddelt hvert år af danske boligarkitekter. I år, 2015, har de danske boligarkitekter valgt et hus i Odense. Huset er et typehus bygge i 1959, og tegnet af firmaet Friis & Moltke.

Dem der bor i huset, har været rigtig gode til at bevare alle de gamle kvaliteter og de klassiske kendetegn, der var dengang. Dog har familien suppleret med noget moderne indretning, og det passer godt sammen.

Dit hus

Bor du i et gammelt klassisk 50’er eller 60’er hus, er der nogle klassiske ting du skal bibeholde. Her kommer nogle gode råd, som du skal tage til eftertanke, hvis du vil holde en god værdi på dit klassiske hus.

Først og fremmest er det vigtigt at bevare alle de klassiske ting, som har været elemeter og en del af typehuset fra starten af. Det er bl.a. de gamle klinker, skifer eller trægulve, de originale muresten både indvendig og på facaden, de oprindelige lamper, mahognidøre og plastik håndtag, den gamle have, de oprindelige vinduer- og karme også dem med fint mosaik, og behold endelig den gamle skorsten og den åbne pejs.

Alle disse ting er med til at gøre dit hus mere værd i den komme fremtid, hvis du enten gerne vil holder værdien på dit hus eller hvis du ønsker at sælge det nu.

Fokus er rettet

Vintage PH lampeI dag er fokus rettet mod værdier og de gamle klassikere. Vi vil gerne huske på- og benytte os af de gamle kvaliteter, og derfor finder vi dem igen frem og priser dem vi har bevaret.

Materialer og designs er to ting vi lægger meget vægt på, hvor især danske designs har fået fremgang go er blevet synlige i de danske hjem. Her er både PH-lamper, Arne Jakobsens stole og Kaj Bojesen figurer blevet vildt populære, og udviklingen fortsætter.

Det hænger muligvis sammen med, at økonomien i Danmark er blevet bedre, og vi bruger flere penge på os selv og vores hjem. Vi går mere og mere op i de danske værdier og støtter gerne de danske designere.

Materialer har også en stor betydning for os. De skal være slidstærke og af god kvalitet, så de virkelig kan holde til dagligdagens strabadser. Marmor har især været meget fremme i år 2015, og det er bestemt en gammel kending.

  • Bevar de gamle kvaliteter og klassikere, de kommer på mode igen.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
2.86 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons