BYOD, SMART-goals og elcykler er fremtiden for danske virksomheder

Artiklen indeholder reklamelinks

Især 2 buzzwords og en opgraderet cykel kommer til at præge den danske erhvervsscene i fremtiden.

Det ene af de to buzzwords er BYOD, og står for Bring Your Own Device. Det går ud på, at medarbejderne tager deres egne enheder, såsom fx en computer, mobiltelefon eller tablet med på kontoret og bruger disse som en integreret del af arbejdet.

Det andet hedder SMART-goals og refererer til en måde, hvorpå det er muligt at definere og løse problemer og derved skabe produktivitet og effektivitet på arbejdet.

Og sidst, men ikke mindst er elcykler slet og ret en måde at holde medarbejderne aktive og derved glade, produktive og effektive – dag efter dag selv på en ansvarsfyldt arbejdsplads.

BYOD skaber effektivitet

En amerikansk undersøgelse viser, at 35 % af medarbejderne og 54 % af arbejdsgiverne tror, at BYOD – at lade medarbejderne tage deres egne enheder med på arbejde og integrere disse som en del af arbejdsdagen – øger produktiviteten (kilde: businessnewsdaily.com).

BYOD skaber fleksibilitet og lader medarbejderne løse opgaver og problemer på den måde, de er mest vant til – og derved også på den måde, der for dem er den mest effektive.

BYOD står dog også for en række udfordringer i forbindelse med elektronisk sikkerhed for virksomhedens processer og dokumenter m.v.. Bliver der først delt virksomhedsdokumenter på en privat enhed, har arbejdsgiveren pludseligt også noget i klemme, hvis den private enhed bliver stjålet fx på en ferie. Her er det ikke kun medarbejderens feriebilleder, der kan ende i de forkerte hænder.

At have en IT-sikkerhedspolitik på arbejdet klar til når de første medarbejdere begynder at medbringe deres egne enheder kan derfor anbefales.

SMART-goals lader virksomheden gennemføre mål

Hvordan du definerer et problem har stor indvirkning på, hvor nemt det bliver at løse problemet. Det gælder både for så vidt angår definitionen af problemet og definitionen af løsningen.

SMART er et akronym, en initialforkortelse, for Specific, Measurable, Achieveable, Realistic og Timely goals. Det er mål, der er klart definerede for så vidt både angår problemet og løsningen af samme. Ved klart at definere problemet eller opgaven og hvordan den løses gøres det meget nemmere for arbejdstageren også at løse problemet.

Modsætningen til SMART er uklart at definere et problem og lade den arbejdstager, der skal løse problemet selv stå med både definition og løsningsforslag. Det er ineffektivt og skaber et dårligt arbejdsmiljø.

Elcykler skaber sunde og produktive medarbejdere

At have defineret klare problemstillinger og at have ens egne enheder med på arbejde hjælper ikke, hvis man ikke kan koncentrere sig.

Evnen til at koncentrere sig (i længere tid ad gangen) hænger tæt sammen med ens kost og motion.

Arbejdsgiveren har stor indflydelse på begge dele.

Ved bl.a. at uddele firmaabonnementer til fitness, ved at sponsorere eller lease elcykler og derved øge mængden af medarbejdere, der cykler på arbejdet, ved at stille sund kantine og fri frugt til rådighed, ved at søsætte konkurrencer og initiativer, der belønner sportsligt aktive medarbejdere og ved at lave firmafodboldhold bliver en sund linje opfostret på arbejdet.

Og den leder til sunde og effektive medarbejdere, der er klar til at løse alle de problemer, de støder på, når de kommer på arbejde.

I sidste ende handler det om at skabe en god arbejdsplads. At lade medarbejderne føle sig værdsatte, at give dem ansvar, at lytte til dem, når de stiller forslag eller kommer med feedback til, hvordan virksomheden køres – så kommer resten langsomt af sig selv.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
2.86 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons