Dækker din indbrudsforsikring de dyre møbler og lamper?

Artiklen indeholder reklamelinks

Dækker-din-indbrudsforsikring-de-dyre-designsDesignerlamper og designermøbler er blandt de mest populære tyvekoster for de danske tyve.

De er nemme at spotte, nemme at fjerne hurtigt fra et hjem og vigtigst af alt, er de forholdsvis nemme at afsætte på fx Den Blå Avis eller lokale markeder, selv uden en kvittering.

Dækker-din-indbrudsforsikring-de-dyre-lamper-og-møbler

Vi danskere har en tradition for flotte møbler og lamper, men de danske designerlamper fra fx AJ eller PH koster også mange penge, og hvis vi ser et godt tilbud for en brugt lampe, så slår vi gerne til.

Det hjælper bare ikke dig, som har fået stjålet designer møbler eller lamper. Du skal bekymre dig om, at få erstattet dine dyre Le Klint-lamper, så du kan købe nogle nye.

Spørgsmålet er her: Dækker din indbrudsforsikring møblerne?

Har du beskyttet dem, og hvor stor er dækningen?

Der er to risici, du skal være opmærksom på, hvis du har designermøbler og designerlamper stående i dit hjem.

Den ene er, om din indboforsikring dækker et så højt beløb som dine møbler har en værdi svarende til.

I 2008 blev der i et enkelt indbrud stjålet for hele 375.000 kroner designermøbler – og det er ikke alle forsikringer, der dækker så højt et beløb på en gang.

Læs derfor dine policer igennem derhjemme, for at finde ud af i hvilken grad, du præcis er dækket.

Du skal derudover være opmærksom på, om du risikerer ingen dækning at få som følge af egen-skyld. Glemmer du at låse din dør og får du indbrud som følge heraf, får du ingen erstatning. Det samme sker, hvis du lader havedøren stå åben, mens du er på arbejde, så tyvene nemt kan komme ind og ud.

Vælger tyvene, at brække din dør op eller ødelægge et vindue, kommer det ikke dig til skade på samme måde. Her vil din forsikring dække. Men er det din ”egen skyld”, at du fik indbrud, så er det også din egen bankkonto det kommer til at gå ud over.

Dækker-din-indbrudsforsikring-de-dyre-lamper-og-møblerPoul Kjærholm, Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Le Klint og Verpan er blandt de designere, hvis møbler og lamper er særligt eftertragtede af danske tyve.
Du kan af dit forsikringsselskab få sendt en dygtig konsulent ud, der kan hjælpe dig med at sikre dit hus. Ikke alene mindsker du på denne måde risikoen for at få et indbrud, og du kan være heldig at få en billigere police, fordi du gør et stort stykke arbejde for, at sikre dig imod at uheldet skulle være ude.

Hver eneste time i Danmark bliver der begået ca. 5 indbrud – men du kan med en præventiv indsats forhindre, du bliver en del af statistikken.

Nye lamper har specielle låse

Designerlampe-producenter gør lige nu en stor indsats for, at forhindre deres lamper fortsætter med at være attraktivt tyvegods.

Dette skal blandt andet ske ved, at give designerlamper seriemærker og gøre foden eller holderen umulig at fjerne, således det fx kun er lampeskærmen, der i sig selv er intet værd (og i øvrigt lugter langt væk af tyveri), en tyv kan tage. På denne måde skal markedet for tyvekosterne fjernes for på den måde at stoppe tyvene.