Dansk virksomhed bruger australsk olie som hovedingrediens

Artiklen indeholder reklamelinks

Australian Bodycare lyder som et internationalt skønhedsmærke, men faktisk bliver størstedelen af deres produkter produceret på Fyn, hvor også virksomheden er grundlagt. Produkterne fra Australian Bodycare indeholder det såkaldte tea tree oil som har en enormt plejende virkning på huden.

Selskabet gik konkurs i 2012, men blev derefter opkøbt og produktionen af helse- og kosmetikprodukterne forsatte. Australian Bodycare producerer både produkter af egne mærker og det såkaldte private label produktion, hvilket vil sige, at de producerer produkter for andre virksomheder, der sætter sit eget mærke på produkterne. Det er dog ikke kun helse- og kosmetikprodukter, men også kosttilskud bliver produceret – dog i mindre opfang end de andre produktgrupper.

Tea tree oil

Tea tree oil er en koncentreret æterisk planteolie. Olien har eksisteret i en lang årrække, og er blevet benyttet som et både helende og helbredende middel. Den har nemlig en effektiv virkning på svampe og bakterier, som kan overdynge menneskers hud og slimhinder.

Olien kommer fra træer, som vokser i staten New South Wales i Australien. Den blev brugt af den oprindelige befolkning og deres soldater til helbredelse af hudproblemer. Dengang gjorde man det ved at placere træets knuste blade i søer, som var havde tea tree træer placeret omkring sig.

Man behandlede både sår, rifter og bid fra insekter med olien idet oliens antiseptiske egenskaber mindskede ubehaget og samtidig gjorde helingsprocessen kortere. I Australien er tea tree oil et ganske normalt apotekerprodukt, da det er registreret som bakteriedræbende.

I Danmark bruges olien ikke på samme måde, men hos Australian Bodycare har man altså opdaget oliens virkning og skabt en succesfuld produktion med tea tree oil som en af hovedingredienserne.

Australian Bodycare sikrer god kvalitet

Der findes mange forskellige former for tea tree oil, da det efterhånden udvindes fra mange forskellige træsorter. Det er dog kun bladene fra det såkaldte Melaleuca alternifolia træ, der har bladene, som indeholder den helt rette kombination af stoffer, der gør olen antiseptisk og derved får en positiv effekt på huden. Det er kombinationen af disse stoffer, der gør olien unik, og gør at bakterie og svampe ikke har muligheden for at udvikle resistens mod olien.

Førhen sikrede man oliens gode kvalitet gennem håndkræft. Olien blev nemlig høstet udelukkende med håndkræft, men efter at hele verden er begyndt at efterspørge olien og dens egenskaber, er man begyndt at dyrke træerne på nøje overvåget plantager i Australien. Det er den konstante overvågning, der nu og i fremtiden skal sikre oliens forsatte gode kvalitet.

Der bliver dog konstant foretaget forskning på området, hvilket også får Australien til hele tiden at fastsætte klare retningslinjer for produktion af olien. Dette gøres for at sikre den forsatte gode kvalitet, og ligeledes for at undgå, at olien bliver sundhedsskadelig. Det kan nemlig ske, hvis den ilter for meget.

Det er derfor ekstremt vigtigt at den danske virksomhed Australian Bodycare konstant er opmærksom på, at høsten, produktionen og transporten af olien foregår forsvarligt, og lever op til retningslinjerne.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons