energivenligt-hus-solgt

Stor efterspørgsel på energirigtige boliger – derfor skal du energirenovere dit hus

Artiklen indeholder reklamelinks

Der er kommet større efterspørgsel på grønne energivenlige boliger. Der er derfor god grund til at energirenovere dit hus nu. Læs mere om hvorfor her.

Flere og flere danskere går op i klima og miljø, og det gælder også i forhold til boligmarkedet. Der er nemlig stor efterspørgsel på grønne boliger – det vil sige boliger med en høj energimærkning.

Mange drømmer om at bo i en energirigtig bolig med et højt energimærke, og er desuden også villige til at betale for det. Det kan være fordelagtigt særligt for husejere, der har planer om at sælge deres bolig i den nærmeste fremtid.

Større efterspørgsel end udbud på grønne boliger

En undersøgelse foretaget af Epinion for Finans Danmark viser, at 57% af danskerne ville vælge at købe en bolig med en energimærkning C som minimum, hvis de skulle købe en bolig i dag. Denne store efterspørgsmål på boliger med høj energimærkning er dog ikke forenelig med udbuddet af disse typer huse. I december havde kun ca. 1/3 af husene til salg en høj energimærkning – altså energimærke A, B eller C.

Det vil sige, at efterspørgslen på energirigtige boliger er en del større end udbuddet af energirigtige boliger til salg. Det kan skyldes, at mange husstande ikke er klar over, hvilke fordele der er ved at have en bedre energimærkning.

Boliger med højere energimærkning sælger bedreenergimærkning-af-hus

Med den høje efterspørgsel på boliger med en høj energimærkning, kan der være god grund til at investere i energiforbedringer på boligen – særligt, hvis du overvejer at sælge din bolig i den nærmeste fremtid. En analyse foretaget af Finans Danmark på baggrund af 40.000 hussalg viser, at huse der har en højere og bedre energimærkning sælges til en højere pris end huse, der har en dårligere energimærkning.

Samtidig bliver salgstiden også forkortet, hvormed huse med en høj energimærkning har en kortere liggetid og bliver solgt hurtigere end huse med en dårligere energimærkning. Der kan derfor være god grund til at overveje en energirenovering, da dette kan medvirke til at reducere udledningen af CO2, gøre huset lidt grønnere og samtidig give et bedre og hurtigere salg.

Skal du energirenovere, hvis du vil sælge?

For at få en højere energimærkning, er det nødvendigt at foretage en energirenovering af huset. En energirenovering er afgørende for at reducere CO2-udslippet i huset, og giver samtidig et langt bedre indeklima. En energirenovering er derfor en investering, der særligt kommer miljøet til gode, men som også giver store økonomiske besparelser på energiforbruget for den enkelte husejer på længere sigt.

Men derudover kan en energirenovering og en energimærkeforbedring også være en god investering for husejere, der overvejer at sælge deres hus, idet der som nævnt er så stor efterspørgsel på huse med høj energimærkning, og at huse med en højere og bedre energimærkning sælger bedre og hurtigere.

Hvis du overvejer at energirenovere dit hjem, fordi du står og skal sælge, kan det dog være en god idé at kontakte din lokale ejendomsmægler. Hvis du bor på Norddjurs, vil et godt valg være denne ejendomsmægler i Ørsted, som kan give dig rådgivning og vejledning i forhold til, om det vil være en god idé at energirenovere dit hus for at få det solgt hurtigere og til en bedre pris. I så fald vil ejendomsmægleren også kunne vejlede dig i forhold til, hvilket tidspunkt, der vil være det bedste at gøre det på.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
2.86 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons