Den personlige lokale printer på vej til at uddø

Artiklen indeholder reklamelinks

Siden Ruder Konge var en lille pige har hver medarbejder i en virksomhed enten haft sin egen printer. Printeren var forbundet med et kabel over til computeren og så havde medarbejderen ellers selv ansvaret for at passe og bruge denne printer.

Det er en både dyr og ineffektiv løsning.

Denne personlige, lokale printer er godt på vej til at dø ud. I stedet for vælger virksomheder i dag at centralisere print ved hjælp af de såkaldte netværksprintere. En netværksprinter er en enkelt printer, til hvilken et ubegrænset antal computere kan tilkoble sig, da overførslen fra computer til printer sker over netværket, internettet – og ikke med et USB-kabel, som vi er vant til det.

Store besparelser

At vælge netværksprinteren frem for den almindelige, personlige og lokale printer skaber store resultater.

Selve netværksprinteren koster i sig selv mere i indkøb end en mindre, personlig printer gør. Har man en større virksomhed med mange ansatte kan selve anskaffelsen dog udmærket også være billigere.

Hvor det for alvor begynder “at batte” er i forbindelse med vedligeholdelsen af printerne. Printere er ikke særligt stabilt udstyr – de går ofte i stykker for et godt ord.

Med blot en centraliseret printer er der også blot én printer at vedligeholde. Med 20 individuelle printere er der også 20 gange den samme vedligeholdelse at lave.

Mellemstore og større virksomheder får ofte klaret selve vedligeholdelsen i form af print- og kopiservice, hvor en ekstern virksomhed står for at servicere første virksomhed med alt i forbindelse med print. Denne print- og kopiservice koster selvsagt mindre, har man blot en enkelt centraliseret printer end har man 20 af slagsen.

Og den mindre administration, der følger med, når man blot har en enkelt printer at varetage, de mindre blækpatroner der skal indkøbes og så videre tæller også med på det endelige regnskab.

Det er ikke et spørgsmål om komfort for den enkelte medarbejder – det er et spørgsmål om de store summer på print og kopi, virksomheden har mulighed for at spare ved at skifte væk fra den personlige printer.

Multifunktionsmaskiner sparer yderligere

I en grel verden har hver medarbejder både en printer, en scanner og en kopimaskine.

Som anført ovenfor er printeren blevet centraliseret.

Det er såvel scanner som kopimaskine også ofte – og der er endda tale om en præcis samme maskine.

Store multifunktionsprintere, der har mulighed for at varetage både print, scan og kopi, sparer virksomheden for meget besvær. Der skal blot købes og serviceres en enkelt maskine, der varetager alle funktionerne i virksomheden.

Med et fornuftigt abonnement på print- og kopiservice og en enkelt, centraliseret multifunktionsmaskine er det muligt blot at bruge en brøkdel af de tidligere udgifter på print i virksomheden.

En alternativ tilgang vil være at spare på printen – at printe på begge sider, kun at printe med 70 % toner og at bruge genopfyldelige blækpatroner er blandt andet metoder hertil. Formålet er det samme; at lette administrationen og spare penge printposten, der for mange virksomheder kan være en af de helt store.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man