it sikkerhedsløsninger

Der stilles krav til hjemmearbejdspladsen

Artiklen indeholder reklamelinks

Flere og flere arbejder hjemmefra. Læs hvilke krav der gælder for arbejdsgiver, når de ansatte arbejder hjemmefra.

I forbindelse med coronakrisen er der sket en stor stigning i hjemmearbejdspladser. Før arbejdede omkring 100.00 danskere hjemmefra. Nu er tallet steget til det dobbelte. Tidligere på året trådte nye arbejdsmiljøregler i kraft i forhold til hjemmearbejdspladsen. Skærmreglerne gør sig gældende, når den ansatte arbejder hjemmefra mere end to dage om ugen som et gennemsnit over en måned. Som arbejdsgiver er du ansvarlig for et sikkert og sundt arbejdsmiljø, som sikrer en effektiv arbejdsgang, når den ansatte arbejder hjemmefra.

Det rette inventar

Godt IT-udstyr er alfa og omega for at undgå skader. Den ansatte har ret til at få arbejdspladsmiljøorganisationen til at vurdere forholdene på hjemmearbejdspladsen for at se, om de er i orden og lever op til kravene. Indretning og udstyr på hjemmearbejdspladsen spiller derfor en stor rolle for at sikre et sundt arbejdsmiljø. Der skal være tilstrækkeligt med plads til alt det nødvendige inventar.

Bord og stol

Hjemmekontoret skal indrettes med et bord, der er stort nok til at kunne rumme både skærm, tastatur og andre kontorartikler. Hvis der er mulighed for et hævesænke bord, vil det være at foretrække. Det skal være muligt at kunne bevæge sig og variere arbejdsstillingen. Derfor skal stolen være justerbar og indstilles efter individuelle behov for at sikre en hensigtsmæssig arbejdsposition. Når arbejdsdagen afsluttes, må der ikke forekomme smerter i ryg, nakke eller skuldre. Hvis dette er tilfældet, er udstyret ikke indstillet korrekt.

Skærm, tastatur og mus

Mange skader skyldes forkert skærm, mus og tastatur. For at skåne øjnene bør en skærm være minimum 24” og refleksfri. Skærmen skal ligeledes kunne vippes og justeres i højden, så øjnene kigger en anelse nedad og nakken ikke belastes.
Tastaturet har stor betydning for arme og håndled. Det bør placeres et stykke inde på bordet, så underarme og håndled hviler i en afslappet stilling.
Musen skal passe til hånden og indeholde de funktioner, som passer til arbejdsopgaven. Sørg for at variere håndstillingen for at undgå museskader. Der kan eventuelt suppleres med pegeplade eller et tastatur med en integreret mus.

it sikkerhedsløsninger

Husk at sikre arbejdscomputeren

Det er vigtigt at huske på datasikkerheden, når den ansatte tager arbejdscomputeren med hjem. Med de rette IT sikkerhedsløsninger kan risikoen for hackerangreb minimeres og arbejdspladsens fortrolige data forblive i sikre hænder. Først og fremmest er det relevant med klare retningslinjer i forhold til, hvordan ledelse og medarbejdere skal agere, hvis uheldet er ude, hvad enten det er hackerangreb eller mistet data. En IT-sikkerhedspolitik skaber overblik og er uundværlig i en tid med stigende digitalisering. Når først retningslinjerne er på plads, er det langt nemmere for den ansatte at opretholde en sund IT-sikkerhed i hjemmet. For at øge IT-sikkerheden på computeren er det vigtigt at have installeret firewall, antivirus og antimalware. Programmer og styresystemer skal holdes opdateret, enten automatisk eller manuelt med jævne mellemrum. Endpoint Detection and Response (EDR) er i særdeleshed uundværlig, når den ansatte bruger andre netværk end arbejdspladsens. EDR sikrer kontinuerlige tilsyn, så trusler og cyberangreb hurtigt opsnappes i forhold til traditionelle antivirus- og antimalwareprogrammer. Andre relevante IT sikkerhedsløsninger er multifaktor login og backups af data og systemer.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre