groen energi

En virksomhed med grøn tankegang

Artiklen indeholder reklamelinks

groen energiDe fleste mennesker og virksomheder er interesserede i, at få stoppet eller i hvert fald bremset den globale opvarmning. Det betyder også, at vi er nødt til at gøre en stor indsats, for at ændre vores dårlige energivaner, men også andre vaner som kan skade miljøet – fx produktion og affald.

Vi er allerede begyndt, at tænke mere over, hvordan vi sammen kan sikre en bedre verden både nu og i fremtiden – miljømæssigt. For at vinde på energi-kontoen kan man gøre flere tiltag, fx skifte energikilder ud med sol- og vindenergi.

Det har ikke været nemt, at nå dertil, hvor vi er i dag, når vi snakker om nye energikilder med en grøn tankegang. Det har krævet, at mange mennesker stod sammen om det – både politisk, økonomisk og teknologisk. Der skal altid finansiering til at udvikle på forbedringer, og det gamle og traditionelle el-og gassystem har ikke været en undtagelse.

Grøn energi over alt

groen energi alle vegneI dag bliver der taget enormt meget hensyn til miljøet, men det er svært at få hele verden og dens befolkning til at agere rigtigt. I Danmark er mange ting blevet ændret, for at gøre kloden mere grøn.

Det er både befolkningen og landets virksomheder, der i stigene grad er begyndt at tænke mere over forbruget og måden at gøre forskellige ting på. Mange virksomheder er gået sammen med forskningsinstitutioner, om at udvikle og afprøve nye teknologier.

Genanvendelse og fælleskab er vejen frem til for virksomheder der gerne vil sætte deres fokus på bæredygtig udvikling, CSR og samfundsansvar – samtidig med virksomheden også skal kunne løbe rundt økonomisk.

Der er ingen tvivl om, at erhvervslivet er nødt til at stå sammen om denne opgave. Virksomhederne møder flere miljømæssige udfordringer. Når virksomhederne støder på disse udfordringer, får de svært ved at løse dem selv. Det kræver derimod et godt samarbejde med andre virksomheder eller sektorer.

Det hele handler om, at have en virksomhed som kan se, at det de gør for miljøet, vil gavne dem selv engang. Det kommer det til, hvis virksomheden ligger kræfter i, at reducere, forbedre og effektivisere de miljømæssige tiltag.

Grønne udviklinger

groenne udviklingerUdviklingerne fortsætter på energifronten, og der er mange muligheder for at få et grønnere liv, både erhvervsmæssigt og for private mennesker. Det er specielt sol-, vind-, og vandenergi vi prioritere højere og højere, fordi vi både spare penge og forbedre miljøet omkring os.

Der er specielt en udvikling, mange er rigtig glade for og stolte af at kunne præsentere på markedet igen – glødepæren. Den har været savnet både i erhvervslivet og i de mange private hjem.

Der var ingen pære som denne, uanset hvad udviklerne prøvede at gøre, blev lyset fra pærerne ikke det samme.

I dag er glødepæren tilbage. Den er blevet energivenlig, og har næsten det samme lys som den gamle glødepære. Det er en LED glødepære, den giver gode besparelser på elregningen og giver et ligeså godt lys.

Måske er det på tide, at få skiftet pærerne ud både i hjemmet og på arbejdspladsen.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
19
21º - 17º
84%
7.95 km/h
16.88
13.53
fre
16.88
11.38
lør
16.62
11.74
søn