Er din virksomhed klar til vækst efter krisen?

Artiklen indeholder reklamelinks

Er din virksomhed klar til vækst?Den finansielle recession, der har præget Danmark de sidste 5-6 år, er ved at være ovre. Det kan vi se ved, at arbejdsløsheden omkring årsskiftet er på det laveste siden 2009. hvor krisen for alvor var mærkbar for de danske virksomheder.

Ordrerne bliver flere og det ser nu lysere ud – ikke mindst for de virksomheder, der allerede har klaret sig igennem den krævende krise. De står nu til at kunne geare op og igen tjene penge.

Men er de – og er du – klar til vækst igen?

Få styr på fundamentet

Fundamentet for vækst i de fleste virksomheder i dag ligger i IT’en. Hvis ikke denne propert er opsat, vil den agere stopklods for fremtidig vækst. Det kan fx være i form af en database, der ikke kan følge med, når der skal flere klienter ind. Det kan også være i form af en server, der ikke kan følge med, når websitet får for mange besøgende. Og det kan være problemer i hele infrastrukturen, når der skal opsættes flere medarbejdere på virksomhedens interne systemer.

Løsningen til dette ligger i et være proaktiv og få professionel IT-hjælp.

IT-support på abonnement og god opsætning

Med to skridt har danske virksomheder mulighed for at geare sig selv til vækst.

Det ene skridt er at få en IT-ekspert til på forhånd at kigge på virksomhedens opsætning – er der plads til at oprette flere brugere, kunder, er IT-sikkerheden i orden, er der retningslinjer for brug af virksomhedens udstyr og så videre. Dette er med til at sikre et fundament og med til at skabe processer for oprettelse af nye brugere og kunder med videre.

Herefter kan virksomheden med fordel tegne et abonnement på IT-support. Et sådant abonnement betyder, at der hvert kvartal betales et par tusinde kroner for, at man kan trække på IT-eksperten uden at blive faktureret for hver enkelt gang.

Det betyder, at det ved lidt brug koster lidt mere, end det ellers havde gjort – men ved megen brug er det muligt både at spare administration og penge i forbindelse med IT-supporten.

Når IT’en er modvillig, tjener virksomheden ikke penge – og at få et abonnement på IT-support kan derfor være med til at sikre de rette vækstomstændigheder til virksomheden.

Hav styr på kontrakter

En anden ting, en virksomhed bør have styr på, er virksomhedens kontrakter. En advokat kan med fordel udarbejde en enkelt ansættelseskontrakt specifikt til virksomheden og dennes behov. En standard kontrakt rækker langt, men for hver virksomhed er der en række særpræg, der bør tages hensyn til direkte i kontrakten.

Det vil koste nogle tusinde kroner at få udarbejdet kontrakten – men kan det være med til at forhindre retssager, forhindre dyre digitale bevissikringer i forbindelse med samme og stille virksomheden bedre generelt er det penge, der er givet rigtigt godt ud.

Arbejdsløsheden falder – og priserne på fast ejendom i de store byer er igen stigende. De første avisartikler omtaler allerede en kommende boble på ejerlejligheder i København. Hvor vi de sidste år har vænnet os til en recession på niveau med den i 1930’ernes USA, er det nu igen tid til at se fremad – der er muligheder og penge at tjene ved at sætte virksomheden op i gear.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons