Start up

Et karriereskifte kan skabe vejen til egen virksomhed

Artiklen indeholder reklamelinks

At være iværksætter er noget, mange danskere stræber efter. Mange drømmer om at have sin egen virksomhed, at være sin egen chef, få mere frihed – frihed til at gøre det, man har lyst til. Det kan dog kræve mod at starte sin helt egen virksomhed op. Særligt hvis man gør det som sin fuldtidsbeskæftigelse, da man dermed ikke har noget økonomisk sikkerhedsnet at støtte sig op ad.

Der kan være mange årsager til, at man vælger at starte sin egen virksomhed. Måske har man udviklet et nyt og banebrydende produkt. Måske vil man gerne være sin egen chef, men arbejde med samme område, som man gør i forvejen. Måske er man kørt træt i sin hverdag og trænger til luftforandring og nye udfordringer.

Særligt ved sidstnævnte eksempel kan det være, at man skal overveje et karriereskifte, selvom det er en svær beslutning at tage. Et karriereskifte byder nemlig ikke kun på nye udfordringer, det kan også bringe en del nye bekymringer med sig – særligt hvis man ønsker at starte sin egen virksomhed; Hvordan skal man få kunder? Hvordan ser det ud rent økonomisk? Har man råd til at starte op selv – og investere i sin virksomhed?

Skab et økonomisk grundlag

Tjene penge

Særligt de økonomiske overvejelser kan holde mange tilbage. Derfor er det en god idé at have et godt økonomisk grundlag, som kan bære en igennem opstartsfasen og gennem eventuelle kurser og uddannelser.

Et karriereskifte betyder oftest, at man er nødt til at tilegne sig ny viden og nye kompetencer. Derfor skal man også investere i sin egen læring og kompetenceudvikling. Det kan være i forbindelse med en uddannelse eller en række kurser, som skal gennemføres.

Nogle kurser og uddannelser åbner dog op for, at man hurtigt kan begynde at tjene sin investering hjem igen. Det kan også være, at man har mulighed for at skabe sit kundegrundlag og en indtjening allerede mens, man er under uddannelse.

Dette er eksempelvis muligt, hvis man tager en hypnoseuddannelse. Da en hypnoseuddannelse ikke er SU-berettiget (eller andre former for økonomisk støtte), skal man selv betale sin uddannelse. Dog bliver man klar til at bruge hypnose på andre allerede efter første undervisningsdag – og dermed kan man begynde at tjene penge også. Det samme kan gøre sig gældende i forbindelse med andre behandlingsuddannelser.

Har man ikke mulighed for at tjene penge på sin nye profession, bør man overveje om man har en tilpas stor opsparing, som man kan trække på i sin opstartsfase. Ud over at man først og fremmest skal kunne betale sine faste omkostninger, samt betale for uddannelse, vil der også være nogle opstartsomkostninger forbundet med at starte en virksomhed.

Opstartsomkostningerne kan både dække over et kapitalindskud, hvis man vil starte et ApS eller A/S, lige som der kan være behov for at få hjælp til markedsføring, få lavet en professionel hjemmeside, deltagelse i netværksgrupper m.m.

Find og bevar motivationen

Det kan være hårdt at starte sin egen virksomhed, og mange vil også fortælle, at de møder modstand undervejs. Derfor er det vigtigt, at man er motiveret, og at man kan bevare motivationen. Det kan der være mange veje til – det er kun en selv, der kan svare på, hvad der er motiverende.

En måde at bevare sin motivation på, kan være ved at huske at gøre noget godt for sig selv. Det kan være, at man har behov for en daglig løbetur, at afsætte tid til meditation, at holde en fridag, hvor fokus kun er på at være sammen med familie og venner. Der er mange ting, der kan være med til at sikre, at man føler sig motiveret til at fortsætte – selv når man møder modstand.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
12
14º - 7º
73%
4.9 km/h
13.42
5.43
tors
16.34
9.41
fre
15.7
10.75
lør