Højteknologiske støttebind vinder indpas i den professionelle sportsverden

Artiklen indeholder reklamelinks

Højteknologisk støttebindAlle der ser meget sport i fjernsynet eller selv dyrker dette i fritiden ved, at isposer og elastikbind i mange år har været en fast integreret del af hver kamp eller træning. Hvis en atlet eller spiller kommer ud for en akut skade, så har isposen altid været det foretrukne middel til at dæmpe hævelsen.

Dette er dog slut nu. Isposer og støttebind er skubbet i baggrunden og erstattet af et nyudviklet produkt, som kaldes Cool’nTape. Sådan lyder meldingen i hvert fra en stor del af den sportsverden – både den professionelle og den fritidsprægede, som vi her på siden har været i kontakt med.

Et revolutionerende middel mod akutte skader

Cool’nTape er kort fortalt et kølende støttebind, som giver optimal behandling af eksempelvis en forvridning eller en forstuvning. Den selvkølende effekt i støttebindet gør, at det ikke skal ligge i en fryser i flere timer, inden det er klar til brug.

Produktet bliver da også hilst hjerteligt velkommen af mange sportslæger, der dagligt arbejder med professionelle atleter.

”Det fungerer godt til mange af de daglige skader, som atleterne kommer ud for. Derudover er det også mere praktisk til især fibersprængninger end isposer, fordi nedkølingen er mere balanceret.”, udtaler en professionel sportslæge.

Også hos fritidsmotionisterne har Cool’nTape virket som et revolutionerende middel. Særligt har et støttebind som dette betydet, at mange ældre eksempelvis ikke længere skal bekymre sig om, at deres gamle ledbåndsskade springer op igen.

Det fortæller 57-årige Birthe, der har dyrket sport og motion i mange år og derved også døjet med en idrætsskade i ny og næ:

”Det virker utroligt godt, selvom jeg var lidt skeptisk i starten. Det smarteste ved det er i mine øjne, at jeg kan have det med mig overalt, fordi det ikke skal ligge i en fryser, før det kan bruges.”, udtaler hun, og tilføjer, at hun efter sit køb af Cool’nTape er blevet langt mere tryg i forhold til, hvis en akut skade skulle ramme hende igen.

Et netop videnskabeligt godkendt produkt

Da Cool’nTape er et forholdsvis nyudviklet produkt, har det også hastet med at få den videnskabelige godkendelse igennem, således at støttebindet har kunne blive sendt ud på det danske marked.

Denne godkendelse er dog for ikke så lang tid siden blevet bevilliget, hvorfor produktet nu er frit tilgængeligt for alle danske sportsudøvere. Visse dele af sportsverdenen har dog frygtet, at produktet ikke ville slippe igennem nåleøjet, da mange støttebind i årenes løb har indeholdt farlige og hormonforstyrrende stoffer.

Udviklerne af støttebindet har dog nu kunne ånde lettet op, da produktet har vist sig at være helt efter bogen i forhold til de gældende regler på området.

Samtidig peger flere eksperter i øvrigt på, at fibersprængninger, ledbåndsskader osv. bliver mere og mere udbred i disse tider, hvorfor det er nødvendigt med behandlingsmidler, der fungerer mere innovativt end en gammeldags ispose eller elastikbind.

Er man derfor bange for at blive udsat for en akut skade, kan et støttebind som Cool’nTape ifølge eksperterne være en god tryghedsfaktor at have med i bilen på vej til sportshallen, således at man altid er garderet i tilfælde af en slem forvridning eller anden idrætskade.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man