Alt for mange danskere lider af en yderst flov lidelse

Artiklen indeholder reklamelinks

Alt for mange danskere lider jævnligt af hæmorider. Dette skyldes flere elementer, som spiller ind. Hård mave er usundt for tarmen og kan være en af de årsager, som kan give risiko for hæmorider.

Alt for mange danskere lider af en yderst flov lidelse - hæmorider
Alt for mange danskere lider af en yderst flov lidelse – hæmorider

Der er rigtig mange ting som spiller ind, med henblik på sundhed. Det er ikke alle danskere, som er gode til, at passe på sig selv og deres krop. Hæmorider er et stort problem hos mange danskere, og det er for de fleste et flovt emne, for hvordan skal dette mon behandles?

En ekspert udtaler sig, at højt blodtryk kan være en væsentlig årsag til, at man får denne lidelse – dog skal man presse længe, hvis det er toiletbesøget, som skal føre til lidelsen.

Forskellen på kvinder og mænd

Det er både kvinder og mænd, som kan få hæmorider. Ofte er det mændene vi hører om, når man taler om denne flove sygdom. Det er dog en sygdom, som ikke burde være flovt, da der er mange danskere, som ”hemmeligt” lider af det.

Kvinder kan få hæmorider af at føde børn, og det er derfor ikke noget tegn på dårlig sundhed. Mænd kan være genetisk disponeret, hvilket betyder, at de faktisk slet ikke kan gøre for, at det hænder for dem.

Hvordan dannes hæmorider?

Det er sagt blandt eksperter, at hæmorider kan opstå under lange toiletbesøg, da trykket stiger i blodårene omkring anus. Hvis det væv og de blodårer der sidder der, ikke kan modstå trykket, så dannes der en udposning, som er det vi kalder for en hæmoride.

Ole Øder Rasmussen, som er overlæge og speciallæge i mave-tarm-sygdomme ved privathospitalet Aleris-Hamlet fortæller:

”Ja man kan godt få hæmorider af at sidde på lange toiletbesøg, hvis man gør det over en længere periode.”

Undgå dem bedst muligt

Det er muligt at forsøge at undgå dem. Man kan ikke gøre for, at man er genetisk født til, at have nemmere ved at få dem. Men der findes gode råd til, hvordan man bedst muligt kan forsøge at holde dem på afstand. Hvis allerede man ved, at man er genetisk lagt til, at få dem, så er det er rigtig god idé at følge med her.

  • Spis fiberrig mad

Fødevarer og grøntsager med mange fibre er vigtigt for at holde maven i god balance. Kroppen arbejder bedst, når den har fået fibre. Derfor er det vigtigt, at spise fiberrig mad, både for kroppens energiniveau, men også med henblik på det der skal ud af den igen.

  • Drik rigeligt med væske

Væske er vigtigt for kroppen. Det er vigtigt for, at din krop kan opløse den mad, du har spist og derved give dig den bedste afføring, som er nem at komme af med igen.

  • Dyrk motion

Motion er vigtigt for din krop, din sundhed og selve fordøjelsen. Men motion forhindrer man de fleste sygdomme og hermed også hæmorider.

  • Gå på toilettet når du har behov

Kroppen har det bedst med, at komme af med det den skal, når den siger til. Derfor er det vigtigt altid at besøge dit toilet, når du skal. Hvis ikke toiletbesøgene overholdes, så kan man risikere at få forstoppelse.

  • Hav en stabil døgnrytme

Det er vigtigt for kroppens fordøjelse at have en stabil døgnrytme. Det vil føre til normal afføring, som dermed vil være nemmere at komme af med under toiletbesøg.

Fordøjelse er ofte et godt nøgleord, derfor er det vigtigt altid at tænke på, hvad der er bedst for din fordøjelse, når det handler om, hvad der sker med din krop under og efter toiletbesøg. Sørg altid for, at holde dig sund og rask, dermed har du den bedste chance for, at undgå hæmorider.

Du kan mere at vide om behandling og lindring af hæmorider på apoteket.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man