Får dit kæledyr for mange vacciner?

Får dit kæledyr for mange vaccinationer?

Artiklen indeholder reklamelinks

Får dit kæledyr for mange vacciner?

Vi vil alle det bedste for vores kæledyr, og får foretaget de nødvendige vaccinationer, så både vores hunde og katte er beskyttet mod diverse sygdomme. Men hvad er egentlig det passende antal vaccinationer for vores kæledyr? For mange vaccinationer kan koste ejerne dyrt, og kan faktisk i nogle tilfælde få modsatte effekt og skade dyrenes immunforsvar.

De fleste dyrlæger i landet sender automatisk en indkaldelse til vaccination en gang om året, men det er altså ikke nødvendigt. Vacciner til hunde og katte kan koste op til 500 kroner per gang, og i mange tilfælde er vaccinationerne altså unødvendige.

Det er altså ikke altid den bedste løsning at proppe vores kæledyr med forskellige vaccinationer på trods af, at dyrlægerne tjener godt på det. I stedet kan man investere i forskellige behandlinger til sit kæledyr, som kan være med til at forebygge gigt eller ømhed – altså de smerter som kæledyrene kan have, som der ikke findes en vaccination for.

Så mange vaccinationer skal dit kæledyr have

Så mange vacciner skal dit kæledyr have

World Small Animal Veterinaty Association har udarbejdet en undersøgelse, som slår fast, at hunde og katte kan nøjes med to til tre vaccinationer i hele deres levetid. Ifølge undersøgelsen gælder beskyttelsen efter en vaccination nemlig hele livet for op mod 98 procent af alle hunde og katte.

Hvis man får foretaget en killing eller hvalpe vaccination og så igen, når de nærmer sig et år, burde de være beskyttet resten af deres liv. Det er i hvert fald tilfældet for langt de fleste. Der er altså, ifølge undersøgelsen, ingen grund til at vaccinere sine kæledyr hvert eneste år.

Nogle kæledyr kan desuden blive udsat for en allergisk reaktion i forbindelse med en vaccination. De kæledyr der reagerer allergisk på stikket, har især ingen glæde af at blive vaccineret hvert eneste år.

Brug pengene på hundemassage fremfor dyrlæge

Du kan i stedet give hundemassageI stedet for at spendere mange tusind kroner på vaccinationer i dit kæledyrs levetid, kan man investere i andre behandlinger, som kæledyrene kan have gavn af. Vores kæledyrs kroppe er opbygget præcis ligesom vores med muskler og sener, og det kan derfor blive ømme og have smerter – præcis som os selv.

I stedet for at gå til dyrlæge og få vaccinationer hvert eneste år, kan man altså i stedet forkæle sin hund med hundemassage eller sin kat med behandlingsformen osteopati.

Det er begge behandlinger, der kan være med til at øge kæledyrets livskvalitet ved at lindre kroniske smerter og ømhed i kroppen. Vi vil det bedste for vores hund, men det bedste er ikke altid det, som dyrlægen siger.

Heldigvis har flere og flere dyrlæger ændret praksis, og undlader at vaccinere alle kæledyr lige ofte. Vaccinationerne er til for at sikre vores dyrs helbred, og de årlige vaccinationer er til for en sikkerhed, men bunder måske egentlig i, at den nuværende viden på området er for smal.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
19
21º - 13º
89%
2.46 km/h
20.39
12.27
tirs
20.86
12.3
ons
20.89
11.44
tors