faa mobil sikkerhed her

Mobile enheder skal indgå i IT-sikkerheden

Artiklen indeholder reklamelinks

faa mobil sikkerhed herI de seneste år er antallet af mobile enheder i virksomheder steget markant. Derfor er virksomheder nødsaget til at fokusere på deres generelle IT-sikkerhed. Sikkerheden er generelt anderledes på mobile enheder, og det øgede antal har medført en anderledes sikkerhedstrussel for virksomheder over hele verden.

Hvis man taber sin mobiltelefon, er det ikke blot telefonens værdi, der går tabt. Alt den data og fortrolige oplysninger som mobile enheder indeholder er også tabt, hvilket udgør en kæmpe trussel for virksomheder.

Angreb på mobile enheder

pas paa din mobilMedarbejdernes øgede mobilitet er et stort pres for virksomheders generelle IT-sikkerhed. Mobile enheder er populære, fordi de er med til at gøre medarbejdere meget mere mobile og fleksible. Dette er dog ikke kun positivt for virksomheder, idet de udgør en stigende trussel mod virksomhedens systemer.

Teknologien udvikler sig hele tiden, og over hele verden sidder der programmører, som udvikler nye metoder, som kan bruges til at inficere mobile enheder. Dette har medført, at antallet af sikkerhedstrusler mod de mobile enheder er fordoblet, og denne udvikling ser ud til at forsætte.

Der bliver solgt millioner af smartphones, hvilket blot har givet et godt grundlag og skabt rammerne for utallige hackere. Mobile enheder er nået så langt rent teknologisk, at de i dag jo fungerer som små computere. Derfor kan hackerne egentlig benytte den teknologi, de i forvejen kender fra almindelige PC’er, hvilket gør det nemt for dem at hacke sig ind og på den måde være en trussel. Det er altså altafgørende, at virksomheder behandler den stigende tendens som en vigtig del af deres generelle IT-sikkerhed, da mobiltelefoner og andre mobile enheder ofte indeholder den samme data som de almindelige PC’er gør.

Hele indsatsen og prioriteringen af sikkerhed inden for dette emne er ekstremt vigtigt, da virksomheden uden den sikkerhed ikke er i stand til at holde på interne hemmeligheder. Hvis sikkerheden ikke er i top, kan alle konkurrenter principielt følge med, og dette er en klar trussel mod virksomhedens sikkerhed og fremtid.

Hackere i dag kan andet end blot at logge sig ind på medarbejdernes mobiltelefon. Ved hjælp af den såkaldte snoopware kan man fjernstyre telefonens mikrofon og på den måde gøre det muligt at aflytte telefonen. Når først hackerne har kodet sig vej til virksomhedens telefoner, kan de følge med i kalendere og samtaler og på den måde få informationer til rådighed, som kan true virksomhedens fremtid.

Sikkerhedspolitik

her er den rette sikkerhedHelt grundlæggende skal virksomheden sørge for, at deres IT-sikkerhed er i top, og også er opdateret inden for de mobile enheder. Derudover kan man, som virksomhed, tage ejerskab for alle medarbejderes mobile enheder. Hvis medarbejderne selv ejer deres mobiltelefoner og tablets, vil de have større tendens til at bruge dem uden at være forretningskritisk. Hvis virksomheden ejer alle mobile enheder, har alle medarbejdere paraderne oppe, og er opmærksom på mulige sikkerhedstrusler.

Et andet tiltag kan være en decideret sikkerhedspolitik internt i virksomheden, som er rettet direkte mod mobile enheder. På den måde har alle medarbejdere en retningslinje for, hvad de må, og hvad de ikke må. Herunder installationer på de mobile enheder, som ikke er godkendt af en IT-konsulent, eller som ikke er tilladt ifølge virksomhedens sikkerhedspolitik.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons