Kulturhovedstaden 2017 åbner i morgen

Kulturhovedstaden skydes i gang i morgen – er du forberedt?

Artiklen indeholder reklamelinks

Kulturhovedstaden 2017 åbner i morgen
Foto: Aarhus Kulturhovedstad 2017, Stefan Ravn

I morgen, lørdag d. 21. januar 2017, finder den officielle åbning af Europæisk Kulturhovedstad 2017. Det er Aarhus, der er årets kulturhovedstad, og det betyder, at der i forbindelse med åbningsceremonien, vil være afspærret for trafik i midtbyen og generelt meget trafikeret uden for midtbyen.

Der forventes nemlig at være mellem 50.000 og 60.000 tilskuere, når det går løs. Dertil kommer de mange mennesker, der er tilknyttet arrangementet, som også vil være at finde i Aarhus i den her store anledning. Det er et grandiost optog med 4.000 medvirkende og flere specielle effekter.

Her er der mulighed for at parkere

Med så mange mennesker samlet på en gang, er det klar, at det ikke bliver nemt at finde parkeringsplads, for alle, der kommer fra de omkringliggende byer og endnu længere væk, vil forsøge at tage bilen ned til arrangementet. Man skal derfor være i god tid og have tålmodigheden med sig, hvis man skal have held til at parkere sin bil et sted ikke alt for langt væk.

Selvom midtbyen vil være spærret for al trafik og parkering, er der nogle af de vigtigste parkeringspladser, der stadig er gjort mulighed for at komme hen til. Det drejer sig om følgende steder:

  • Bruuns Galleri
  • Godsbanen
  • Ceres byen
  • Navitas
  • Filmbyen

Der er altså for mulighed for at få adgang til gode parkeringsmuligheder, hvis man er en af de heldige typer, der altid kommer rundt om hjørnet lige som en anden bakker ud af sin bås. Har man brug for at komme ind til et apotek i Aarhus C og hente medicin, vil der altså være mulighed for det.

Arrangementer under kulturhovedstaden

Der vil være mange spændende arrangementer under kulturhovedstaden 2017
Foto: Aarhus Kulturhovedstad 2017, Jesper Palermo

Det, at Aarhus er blevet året europæiske kulturhovedstad betyder, at der i hele Østjylland, men selvfølgelig særligt i Aarhus, bliver sat fokus på kultur. Derfor er der i løbet af året en række spændende arrangementer, som er lidt ud over det sædvanlige.

Eksempelvis kan nævnes en koncert til efteråret: Ringenes Herre Live i Aarhus Musikhus. Koncerten er unik, idet man har stablet et fuldt orkester på benene til at spille det smukke og medrivende soundtrack fra den første Ringenes Herre-film – mens filmen vises på et stort lærred.

I efteråret bliver det også muligt at få sig en spændende oplevelse, når Susanne Biers tre ikoniske film: Brødre, Efter Bryluppet og Elsker Dig for Evigt bliver fortolket på scenen. Hver af de tre film bliver oversat fra lærred til scene på tre forskellige måder: Som opera, dansestykke og musical.

Arrangementer uden for Aarhus

WaterMusic er et arrangement i Randers til sommer
Foto: Aarhus Kulturhovedstad 2017 , Søren Pagter

Det er, som nævnt, ikke kun Aarhus, der kommer til at danne ramme om kulturbegivenhederne. Også resten af Midtjylland får nogle nyt kulturelle events på plakaten. I Skanderborg er det en unik kunstudstilling, der skal lokke folk på museum: Jorn + Munch i en interessant forening for første gang.

I Randers er det havnen, der inddrages, når den bliver gjort til ramme for et spektakulært lysshow. Arrangementet hedder WaterMusic og er sat i værk af Randers EgnsTeater. Der vil være en avanceret lysopsætning samt lyd og 3D projiceringer. Sangeren Oh Land er med i projektet som musik og hovedrolle sammen med 600 andre personer, der også er inde i projektet.

Rundt om i Midtjylland er forskellige museer også blevet en del af kulturhovedstadens program. Her er der sat fokus på de 7 dødssynder: Frådseri, stolthed, begær, dovenskab, misundelse, vrede og grådighed. Hver af de 7 museer, der er med i projektet, har fået en dødssynd til fortolkning i museets udstilling.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
2.86 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons