arbejdspres

Sådan sørger du for øget trivsel hos medarbejderne på arbejdspladsen

Artiklen indeholder reklamelinks

En god medarbejdertrivsel er vigtigt. Bliv klogere på, hvordan og hvorfor du skal sætte fokus på trivsel på arbejdspladsen, her.

Trivsel på jobbet er vigtigt for både medarbejderne og arbejdspladsen. Når medarbejderne trives, er de mere produktive og leverer bedre resultater, hvilket i sidste ende gavner virksomheden. Stress og dårlig ledelse er nogle af de største årsager til, at medarbejderne mistrives, og de fleste virksomheder kan derfor i høj grad undgå opsigelser og sygemeldinger ved at have et større fokus på medarbejdernes arbejdssituation og arbejdsmiljø.

Trivsel defineres som et menneskes velbefindende, der giver en følelse af gåpåmod, overskud og glæde. Men da alle mennesker er forskellige, kan det være svært at vide, hvornår der er en god trivsel hos medarbejderne på arbejdspladsen. Derfor kan det også være en god idé at bruge et måleværktøj i et HR system til at måle trivslen, så der kan sættes hurtigere ind overfor mistrivsel.

Derfor skal du sætte fokus på trivsel

Der er mange gode grunde til at have fokus på medarbejdernes trivsel på arbejdspladsen. Medarbejderne er virksomhedens drivkraft og ressourcer, der sikrer de gode resultater for virksomheden. For at opnå succes i virksomheden, er det derfor også nødvendigt, at medarbejderne trives.

Når du sætter fokus på medarbejdernes velbefindende og gør en indsats for at skabe en bedre trivsel blandt dine medarbejdere, vil du opleve, at dine medarbejdere bliver mere produktive, leverer bedre resultater for virksomheden, har mindre fravær pga. sygdom og er mere motiverede. Et større fokus på trivsel kan således skabe en højere tilfredshed hos dine medarbejdere, så de bliver gladere for at gå på arbejde.

Det er i høj grad dig som leder, der skal stå i spidsen for at indføre en kultur på arbejdspladsen, hvor der er fokus på god trivsel. Her kan du desuden selv begynde med at være mere opmærksom på, om der er noget du kan gøre i din ledelse for at skabe en bedre trivsel. Overvej, om du er opmærksom på dine medarbejderes arbejdsbyrde og arbejdsmiljø og tænk over, om du giver dem anerkendelse for deres arbejde.

Når dine medarbejdere ser, at du viser interesse for deres velbefindende, kan det være nemmere for dem at komme til dig, hvis de mistrives. Trivsel er dog i sidste ende et fælles projekt, og alle i virksomheden skal bidrage til en bedre trivsel for at sikre, at alle har det godt.

trivsel-paa-arbejdspladsen

Lav trivselsmåling på arbejdspladsen

Mange ledere har en tendens til at glemme medarbejdernes trivsel i en travl hverdag, hvor der er deadlines, der skal nås og resultater, der skal leveres. Indenfor de senere år er der dog i højere grad kommet fokus på trivsel på arbejdspladserne. Flere og flere arbejdspladser laver såkaldte trivselsmålinger en-to gange om året, der måler medarbejdernes trivsel. Medarbejdernes trivsel kan dog nå at ændre sig meget i tiden imellem målingerne, og trives medarbejderne ikke, vil de levere dårligere resultater og i værste fald sige op.

Med et måle- og opfølgningsmodul i virksomhedens HR system er det muligt at måle og følge udviklingen i medarbejdernes trivsel løbende. På den måde har du som leder mulighed for at sætte ind tidligere og lave ændringer og forbedringer i forhold til medarbejdernes trivsel hurtigt. Dette kan være med til at forhindre mistrivsel på arbejdspladsen og dermed give gladere og mere engagerede medarbejdere.

Måleværktøjet i HR systemet kan således fungere som et løbende opfølgningsværktøj, der giver ledelsen mulighed for løbende at få overblik over trivslen på arbejdspladsen, så de kan reagere på en eventuel mistrivsel hos medarbejderne. HR systemet skal derfor heller ikke kun bruges som måleværktøj, men i lige så høj grad bruges til opfølgning på medarbejderne og til den efterfølgende dialog med hver enkelt medarbejder om, hvordan det går.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
8º - 6º
91%
6.21 km/h
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre
5.38
2.57
lør