Overvejer I en luftrenser til virksomheden?

Artiklen indeholder reklamelinks

overvejer-i-en-luftrenser-til-virksomheden-703x336

Der findes både positive og negative ting ved luftrensere. Det er et apparat, hvis egentlige formål er at fjerne støv, røg og pollen, men flere har oplevet at få åndedrætsbesvær og andre helbredsmæssige gener efter at have investeret i en luftrenser. Det er dog de typer af luftrensningsapparater, der udsender stoffet ozon. Man investerer primært i en luftrenser, fordi man ønsker et bedre indeklima, eller fordi man er plaget af dårlig lugt i hjemmet.

Luftrensning med forskellige filtre

Der findes flere forskellige typer af luftrensere, som benytter forskellige metoder til at rense luften. De mest almindelige type apparater til luftrensning er:

  • Ioniseringsapparater
  • Luftrensere med elektrostatiske filtre
  • Luftrensere med partikelfiltre
  • Luftrensere med gasfiltre
  • Ozonluftrenser

Ioniseringsapparaterne har som formål at fjerne partikler i luften, men lykkedes dog kun med at fjerne en så lille del, at man kan konstatere, at de har en decideret dårlig effekt, der ikke er specielt effektiv. Derudover er ioniseringsapparaterne også en af de luftrensere, der kan danne det farlige stof ozon, som kan giver åndedrætsbesvær eller være skyld i andre helbredsmæssige skader.

Luftrensere med elektrostatiske filtre danner også ozon, men lykkedes godt med at rense luften ved at fjerne en stor del af partiklerne. Selvom de elektrostatiske filtre er ekstremt effektive, er det altså ikke altid en god idé at anskaffe sig denne type apparat, grundet dannelsen af ozon.

Luftrenseapparatet med partikelfiltre er typisk også effektiv, dog afhænger det ofte er kvaliteten på det enkelte apparat.

Gasfiltrene bliver også kaldt kulfiltre er heller ikke de mest effektive på markedet. Det skyldes, at de optager færre gasser end dem de lader gå igennem. Derudover kræver en luftrenser med gasfilter også noget vedligeholdelse, da filtrene skal skiftes ofte for at have effekt.

Ozonluftrenseren er den mest effektive, da den kan fjerne lugt og skabe et bedre indeklima. Dog er ozonluftrensere ekstremt sundhedsskadelige, og burde derfor ikke benyttes af privatpersoner. Ozonluftrenseren bliver benyttet fordi den er så effektiv, som den er, men den må ifølge arbejdstilsynet, altså ikke være at finde i lokaler, hvor der også er personer.

Godt at vide før din virksomhed investerer i en luftrenser

overvejer-i-en-luftrenser-til-virksomheden-tekstbillede-luftrenser-i-rum

Det er vigtigt, at der er et godt indeklima på arbejdspladsen, så det ikke er sundhedsskadeligt at være på arbejde. Mange kan også udvikle allergi, hvis de for ofte befinder sig i rum med dårligt indeklima. Der er ingen dokumentation for, at en luftrenser kan hjælpe allergikere, men det altså muligt at fjerne eksempelvis partikler og dårlig luft ved hjælp af en omgang luftrensning.

Inden man som virksomhed investerer i en luftrenser, er der nogle overvejelser, man skal gøre sig:

  • Undersøg om der er en dokumenteret effekt af det apparat, du ønsker at købe
  • Vurdér dit behov – hvis luftrenseren skal bruges i en virksomhed, skal den typisk være større
  • Overvej alle konsekvenser af investeringen såsom støj og frigivelse af ozon
  • Vær opmærksom på at apparatet skal vedligeholdes og filtrene skal skiftes hos de fleste typer

Det kan vær en dyr affære at skulle investere i en luftrenser til virksomheden, men det er altså godt givet ud. Hvis medarbejdere befinder sig i et sundt arbejdsmiljø med et godt indeklima, vil de have tendens til at blive langt mere motiverede og effektive. Derudover vil man i langt de fleste tilfælde kunne reducere antallet af sygedage, da et dårligt indeklima ofte vil resultere i hyppigere sygdom.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 5º
68%
10.71 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons