Færre arbejdsskader i køle- og fryserum

I køle- og fryserum kan der hurtigt opstå problemer med kondens og is som følge af luftfugtigheden. I fryserum er der en stor fare for at kondensen fryser til is. Dette skaber glatte overflader, og øger dermed også risikoen for faldskader. Der kan også dannes tåge, som nedsætter sigtbarheden.

Der er også andre problemer, som opstår på grund af kondens. For eksempel øges risikoen for bakterievækst, som kan medføre produktspild. Kondens, der bliver til is, kan også sætte sig på køleelementerne, hvilket skaber et større energiforbrug.

Undgå arbejdsskader

En høj luftfugtighed kan skabe store problemer i køle- og fryserum. Det gælder ikke kun for varerne, der ligger på køl og frost, men også for medarbejderne, som arbejder i disse kolde omgivelser i kortere eller længere perioder ad gangen.

For høj luftfugtighed skaber kondens, som dermed skaber våde overflader. Sker dette i et fryserum, bliver de våde overflader omdannet til is. Dette kan føre til faldskader, fordi medarbejderen ikke kan stå fast. I nogle tilfælde kan der også opstå tåger, som nedsætter sigtbarheden. Dårlig sigtbarhed skaber et usikkert arbejdsmiljø.

Ved at undgå disse farer kan man skabe et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Affugtning af kølerum og fryserum er en god investering for mange virksomheder, som har køle- og fryserum. Ikke nok med at der skabes et mere sikkert arbejdsmiljø, så kan der også opnås energibesparelser, mindre produktspild som følge af fugtskader og bakterievækst, emballagen bliver ikke ødelagt eller ødelægger stregkoder m.m. Der er altså flere forskellige fordele ved at affugte disse udsatte rum.

Forbedret arbejdsmiljø ved arbejde i kulde

Når der er tale om arbejde i kulde, er det også vigtigt, at medarbejderne har den rette påklædning. Hvis kropstemperaturen kommer under 37 grader begrænses blodcirkulationen, og blodtrykket stiger. Man vil opleve langsommere reaktioner og nedsat koordination. Derfor afhænger et godt arbejdsmiljø også af, at man får korrekt påklædning, som beskytter medarbejderne mod kulden.

Arbejdes der i fryserum, hvor temperaturen når ned under -15 grader, bør medarbejderne kun arbejde 3-4 timer i denne kulde, afbrudt af en pause efter senest 2 timer. Denne pause er for at sikre, at medarbejderne kan nå at få deres normale kropstemperatur igen. Derfor bør pausen også vare minimum en halv time.

Affugtning af køle- og fryserum

En investering i en adsorptionsaffugter er en god investering, når der arbejdes i køle- og fryserum. En adsorptionsaffugter sørger for, at luftfugtigheden holdes på et bestemt niveau. Særligt i køle- og fryserum, hvor der er trafik ind og ud af rummet, vil den varme luft, der trækker ind i køle- og fryserummene være med til at øge luftfugtigheden. Korrekt affugtning sørger her for, at luftfugtigheden holdes nede – til trods for den hyppige trafik ind og ud af rummet.

En adsorptionsaffugter kan også give virksomhederne energibesparelser på helt op til 10%. Dette skyldes, at køle- og fryseprocesserne bliver mere effektive. Derudover vil der også være mindre arbejde i at tage sig af is og kondens. Arbejdskraften kan i stedet bruges der, hvor der skabes størst værdi for virksomheden.

wordtwit_posted_tweets:
a:1:{i:0;i:2830;}
wordtwit_post_info:
O:8:"stdClass":13:{s:6:"manual";b:0;s:11:"tweet_times";s:1:"1";s:5:"delay";s:1:"0";s:7:"enabled";s:1:"1";s:10:"separation";i:60;s:7:"version";s:3:"3.7";s:14:"tweet_template";b:0;s:6:"status";i:2;s:6:"result";a:0:{}s:13:"tweet_counter";i:2;s:13:"tweet_log_ids";a:1:{i:0;i:2830;}s:9:"hash_tags";a:0:{}s:8:"accounts";a:1:{i:0;s:13:"RedaktionenDk";}}