Først frisør – så jobaftale

Artiklen indeholder reklamelinks

Først-frisør-–-så-jobaftaleUdseendet betyder rigtigt meget til en jobsamtale, da dette er med til at diktere det førstegangsindtryk, en potentielt kommende arbejdsgiver får af en. Og udseendet betyder kun endnu mere, når vi i en tid som lige nu ikke har mange jobs at give af. Derfor vælger flere også en tur til frisøren før jobsamtalen.

Det fortæller frisør Mette Jakobsen fra frisøren Hairtrends i Hammel. Her kan de tydeligt mærke hvordan behovet for at se godt ud til en jobsamtale er blevet større de sidste par år.

”Vi har rigtigt mange der kommer herned for at ligne deres bedste til jobsamtalen dagen efter. Jeg forstår dem godt. Som arbejdsgiver betyder udseendet også meget for det førstegangsindtryk, jeg får af en person”, siger Mette Jakobsen og uddyber:

”Med en ny frisure og eventuelt et nyt sæt tøj føler man sig som et helt nyt menneske, og det vil ens præstation til en jobsamtale også afspejle. Man vil føle sig bedre og godt tilpas, og det indtryk vil personen på den anden side af bordet også få af en.”

Hvordan du derudover laver et godt førstegangsindtryk

Først-frisør-–-så-jobaftale_intextDet store amerikanske magasin Forbes lavede i 2011 en guide til, hvordan det med 5 simple skridt er muligt at lave et rigtigt godt førstegangsindtryk. De vitale 5 trin til en succesfuld jobsamtale kan opsummeres til følgende:

  1. Hav styr på dine intentioner. Skal du have personen til at kunne lide dig, eller skal personen blot give dig, hvad du vil have? Og hænger de to ting sammen? At have styr på dine intentioner er især vigtigt til større arrangementer såsom fødselsdage og netværks-arrangementer, men også vigtigt til en jobsamtale. Du vil helt automatisk dreje din opførsel i retning af din intention.
  2. Tænk på dit tilbehør. Ud fra dit tøj, dine smykker, dit ur og dine sko kan en person få et indtryk af hvem du er. Tænk derfor meget over hvilket indtryk du kommunikerer med dit tøj. Er du ansvarlig og respektindgydende med et jakkesæt eller til at overse i T-shirt og skjorte?
  3. Vær opmærksom på dit kropssprog. Hvis du fylder rigtigt meget i rummet med store armbevægelser og masser af andre gestikulationer opfører du dig som en alfa-han – en, der vil frem i verden og gerne vil være i centrum. Det kan være en god ting og en dårlig ting afhængigt af hvilket job, du er i gang med at søge.
  4. Sørg for ikke at have en dårlig dag. Vi kan alle have en dårlig dag. Hvis du har sådan en skal du meget hurtigt forvandle den – Forbes’ skribent anbefaler at tage ned at træne i et fitnesscenter eller at bruge lidt tid på at se sjove videoer på YouTube for at komme i et mere socialt og åbent humør.
  5. Vær interessant og vær interesseret. Det måske vigtigste til en jobsamtale er en kombination af både at være interessant, men også at virke interesseret i den person, der sidder overfor dig. På den måde undgår du en anspændt stemning, som ellers er meget nem at skabe til et jobinterview.

Og husk en tur til frisøren – så er du allerede meget nået meget langt på vejen mod et nyt job, siger Mette Jakobsen.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 5º
68%
10.71 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons