Finanskrisens afslutning varsler nye tider i parcelhuskvarteret

Artiklen indeholder reklamelinks

Robotplæneklipperne varsler finanskrisens afslutning
Robotplæneklipperne varsler finanskrisens afslutning

Det er efterhånden ved at være den generelle holdning i Danmark, at landet er sluppet fri af finanskrisens hårde og begrænsende greb. Det giver mod på igen at anskaffe ny bil, og måske skifte lejligheden eller parcelhuset ud. Er det et parcelhus, der skal være det fremtidige hjem, vil det ofte medføre, at nogen – eller noget – skal tage sig af de faste opgaver, der naturligt følger med titlen som prioritetsbestyrer eller husejer.

Har du ikke grønne fingre, eller interesserer havens sysler dig overhovedet ikke, selv om du gerne vil have hus.. Så kan de nye automatiserede græsslåmaskiner, robotplæneklippere, være et hit.

Over hele Danmark er robotplæneklipperen ved at overtager de fleste græsplæner. Men hvad er en robotplæneklipper mere præcist, og hvad er det der gør, at vi vælger den frem for den almindelige håndskubbede plæneklipper?

Græsset skal slås flere gange, når endelige den varme sæson melder sin ankomst. Der kan for nogle græsplæner være tale om et utal af gange, hvor man skal klippe sit græs. Måske er robotplæneklipperen svaret på, hvordan vi kan gøre vores hverdag nemmere og lettere at komme igennem.

Robotplæneklipperen

En robotplæneklipper er en autonom robot, som anvendes til, at slå græsplæner. Den typiske robotplæneklipper klare hele jobbet, når du først har gjort dit forarbejde. Forarbejdet består i, at afmærke plænegrænsen med nogle sensorer. Denne sensor kan være i form af en elektrisk ledning, som fortæller robotplæneklipperen, hvor grænsen går til. Robotplæneklipperen modtager derved signal fra den elektriske ledning hvortil den skal klippe og holder sig derved inden for havens afsatte grænse.

Robotplæneklipperen har en fast lade station, som den selv finder hen til efter færdigt klippet græsplæne. Her har robotplæneklipperen sit ”hus”, hvor den befinder sig, når den har fri.

En robotplæneklipper er i stand til, at slå op til 20.000 m2 græs. I 2012 steg salget af robotplæneklippere 15 gange mere, end salget på de almindelige håndskubbede plæneklippere.

Robotplæneklipper eller almindelig plæneklipper

Der er rigtig mange danskere, som er gået over til den nye robotplæneklipper, som rent ud sagt klare græsplænen selv. Dette kan efter sigende skyldes dovenskaben, men der ligger nok også andet bag dette fænomen.

Der findes stadig mange mennesker, som overvejer denne robotplæneklipper, mens der selvfølgelig også er nogle mennesker, som nok vil betegne sig selv, som gammeldags. De holder sig fra robotterne, og vil gerne gøre hele arbejdet selv.

Robotplæneklipperen spare en masse tid og arbejdskraft og er derfor en god hjælp at anskaffe sig i haven. Men mange mennesker tvivler på, om den nu kan gøre arbejdet helt lige så godt som den almindelige plæneklipper, som de fleste er vand til.

Robotterne er i udvikling, og man vil stadig udvikle på robotplæneklipperen, så den en dag vil kunne gøre arbejdet helt lige så perfekt som alle andre plæneklippere. Det er kun et spørgsmål om tid, før de tager over og overtager alle haver i hele Danmark.

Robotplæneklipperens kvalitet

Ligesom alle andre plæneklippere findes der flere forskellige modeller af robotplæneklippere i forskellig kvalitet. En robotplæneklipper er langt dyrere end en almindelig plæneklipper, hvilket er en selvfølge, eftersom den har nogle egenskaber, som den almindelige plæneklipper ikke har. Hvis man sammenligner en robotplæneklipper på samme prisklasse, som en almindelig plæneklipper, så vil den almindelige plæneklipper selvfølgelig vinde i klip af græsset.

Det er derfor et spørgsmål om, om man vil ofre den ekstra sum penge, og erhverve sig en robotplæneklipper til samme kvalitet, som den gamle almindelige plæneklipper, som man har stående i skuret.

Den nye robotplæneklipper, vil med garanti gøre havearbejdet langt hurtigere og bespare dig for en masse tid i haven. Den tid kan du nu bruge, sammen med din familie eller dine venner.