Håndværkerfradraget er en gave til branchen

Håndværkerfradraget er en gave til branchen

Artiklen indeholder reklamelinks

Håndværkerfradraget er en gave til branchenDanskerne har taget håndværkerfradraget til sig endnu engang. Den populære BoligJobOrdning er blevet genindført for 2013 og 2014, og det betyder langt flere ordrer hos håndværkere over hele landet.

Hos Byens VVS, der tilbyder VVS-arbejde i Hadsten, Randers og Aarhus, er billedet klart:

”Vi har fået langt flere opgaver end ellers på denne tid af året og jeg er ikke bange for at tilskrive håndværkerfradraget en stor del af æren. Det har givet os håndværkere et tiltrængt skub i den rigtige retning og tilmed minimeret det sorte arbejde i branchen” fortæller VVS-mester Lars Nonboe fra EHV.

En forudsætning for at bruge håndværkerfradraget er, at man ikke betaler kontant og altså får en regning, man kan vise til SKAT. Det har gjort incitamentet til sort arbejde markant mindre i den ellers hårdt ramte håndværksbranche.

Byens VVS tilbyder VVS i Hadsten, Aarhus og Randers og har ad flere gange haft folk i telefonerne for at få forklaret håndværkerfradraget og om de kunne bruge det:

”Når de så finder ud af, at VVS-arbejdet er fradrageligt i deres tilfælde er de ikke sene til at bestille os ud til at klare ærerne. Vi er rigtigt glade for BoligJobOrdningen”, forklarer Lars Nonboe.

Fradrag på 30.000 kroner

BoligJobOrdningen er et af flere forsøg fra regeringen på at sparke gang i dansk økonomi igen. Håndværkerfradraget var en stor succes i 2012 og blev derfor for nyligt genindført i hele 2013 og 2014.

Håndværkerfradraget giver op til 15.000 kroner i fradrag per person over 18 år i en husstand, dog maksimalt 30.000 kroner. Det betyder et potentielt fradrag på hele 60.000 kroner over to år, hvis der er mere end to personer over 18 år i husstanden og der bliver udført tilpas meget arbejde.

Ikke alene VVS-arbejde er medtaget, men også opsætning af solceller, rengøring, brolægning og lignende hører med ind under håndværkerfradraget.

Som noget nyt er det også muligt at bruge håndværkerfradreget på ens sommerhus, såfremt 2 krav er opfyldt:

1)      Fritidsboligen kan tjene som bolig for ejeren

2)      Der betales ejendomsværdiskat af fritidsboligen

Denne mulighed var tidligere ikke til stede, da først den blå regering indførte håndværkerfradraget og siden den røde regering fortsatte det i 2011 og det meste af 2012.

Håndværkerfradraget betyder i praksis, at man får cirka 100 kroner tilbage af skat, hver gang man betaler en håndværker 300 kroner i løn.

Ser gerne håndværkerfradraget opretholdt

Tilbage i Hadsten håber VVS-mand Lars Nonboe at de glade dage med håndværkerfradraget bliver genindført.

”Man kunne godt frygte, at vi ville gå meget ned i kadence det øjeblik fradraget udløber. Jeg tror mange danskere har en forventning om, at det vil blive genindført igen før eller senere, og det kan godt gøre rigtigt ondt på os i branchen i mellemtiden”.

Kritikere af håndværkerfradraget siger, at det ikke er fair at give en sektor et statsligt boost, mens andre sektorer som fx servicesektoren selv må slås med de problemer, der er affødt med finanskrisen. Et argument, der dog ikke går rent ind hos Lars Nonboe:

”Der er selvfølgeligt ikke penge til at hjælpe alle, men vi kan lige så godt sparke en sektor i gang i stedet for at lade alle svømme i egen sø. Jeg synes håndværkerfradraget er solidarisk og en fantastisk ordning.”

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
8
8º - 6º
87%
5.32 km/h
8.77
5.29
fre
9.03
5.3
lør
9.51
6.5
søn