Startup virksomhed

Hav styr på dine dokumenter, når du tager skridtet videre fra startup

Artiklen indeholder reklamelinks

Som startup sidder mange med den store energi til at komme ud over stepperne og få produceret eller ydet det, man nu tilbyder. Det har man forhåbentlig også, når man begynder at tage skridtet videre fra at være startup til at være en mere etableret virksomhed, men der kommer flere ting, der skal være mere styr på.

Det mest oplagte er selvfølgelig, at der kommer til at være ansatte. I stedet for at man kun er sig selv eller måske en lille gruppe, som alle har en del af virksomheden og lever og ånder med den, vil der være ansatte, som skal aflønnes på behørig vis.

Derudover vil der komme flere forskellige forhold, der skal være styr på, når man vokser ud af opstartsfasen. Hvis man skifter selskabsform, kommer der nye krav, hvis man skal flytte til større lokaler, skal man have styr på sit lejemål og så videre.

Advokaten er god til skabeloner og standarder

Når man er erhvervsdrivende giver det altid god mening at have en advokat i baghånden. Der er så meget forskellig jura, love og regler, man skal navigere mellem, og man kan godt komme ud for, at det bliver for indviklet for almindelige mennesker.

Noget af det mest praktiske man kan få fra en advokat, hvis man også passer lidt på pengepungen, er at få skabeloner og standardskrivelser, som man kan tage udgangspunkt i. Når de er skrevet af en advokat, er man sikker på, at de er i orden, og det er let at arbejde med.

Igen er det oplagte eksempel, at man får lavet en standardskabelon til en ansættelseskontrakt, som man kan arbejde med, når man skal ansætte nye medarbejdere. Dem kan man få flere steder, men er der specielle forhold ved ansættelsen, kan det være en god idé med en advokat.

Hvis man arbejder med noget særligt, kan der være forbehold, som en almindelig standardkontrakt ikke tilgodeser, men en advokat vil kunne lave en skabelon, som kan gælde medarbejderne i den enkelte virksomhed.

De rette rammer er afgørende for succes

Virksomhed rammer

Der kan ikke herske tvivl om, at hvis en virksomhed skal nå sit potentiale, bliver der nødt til at være de rette rammer omkring virksomheden. Det gælder både set i det helt store perspektiv, hvor love, regler, erhvervsklima og den slags ikke må hindre virksomhedernes vækst, men det gælder også noget nærmere virksomheden.

Hvis man ikke har de rette lokaler med noget så simpelt som plads nok, kan man ikke opnå de resultater, man gerne vil. Så er der ikke plads til de medarbejdere, man kan beskæftige, eller måske er der ikke plads til de maskiner, der kan producere det produkt, man er kommet på.

Man skal altså huske at forberede sig på at blive større. Det kan være dyrt at lægge fundamentet til at vokse sig ud af sine rammer, men mange gange er det også en investering, man er nødt til at lave, hvis man gerne vil vokse med sin virksomhed, og advokatens hjælp er et godt sted at starte for mange.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 5º
68%
10.71 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons