Hvem tager backup af Skyen?

Artiklen indeholder reklamelinks

Cloud computing er ved at rykke ind i de danske virksomheder i stor stil. Flere og flere ser fordelene ved at lade software stå tilgængelig i skyen hele tiden.

En misforståelse, der desværre har spredt sig, er, at man med cloud computing ikke længere har brug for traditionel IT-sikkerhed. Og intet kunne være mere forkert. At data ligger i skyen forhindrer ikke en kriminel i at tage data som gidsel eller at slette den.

Spørgsmålet kan lidt populært koges ned til, hvem der egentligt tager backup af skyen? Hvem varetager sikkerheden af backup, når ens data overgår til tredjeparts hosting? For det gør tredjepart nemlig ikke, med mindre der indgås en specifik aftale herom!

Cloud computing fritager ikke for ansvar

En virksomhed har altså stadig et ansvar for sit data på trods af, at al data nu ligger tilgængelig i skyen.

Almindelig IT-sikkerhed og IT-drift skal til for at sikre dataens anvendelighed og sikring fra uvedkommende.

Herunder også backup. For hvem tager backup af ens data, der ligger tilgængelig i skyen? Det gør udbyderen af cloud computing ikke, og derfor er virksomheden selv, der ejer dataen, nødt til at træde til.

Backup af ens data i skyen kan arrangeres for et fast og lavt beløb hver eneste måned – her kan backuppen bare stå og køre helt automatisk. Men det forudsætter, at man som virksomhed har taget initiativ til at igangsætte backuppen.

Man skal som virksomhed også sørge for stadig at udforme en IT-sikkerhedspolitik for medarbejderne. At dataen ligger sikker i skyen forhindrer ikke en medarbejder i at være skødesløs med sin adgang til data, sin mailetikette eller tredje. De fleste fejl og sikkerhedsbrister i danske virksomheder skabes netop af uopmærksomme medarbejdere, hvilket forsøges undgået ved at lave en fuldfyldende IT-sikkerhedspolitik.

Brug gerne en ekspert i IT-sikkerhed og IT-drift til at opsætte backuppen korrekt og sikre, at al vital data medtages.

Serviceaftalemed support og backup

Din virksomhed har mulighed for at lave en serviceaftale med en udbyder af IT-drift og IT-support.

I en sådan serviceaftale kan de nærmere vilkår for backup af data i skyen aftales samtidigt med, at ens virksomhed også får den nødvendige IT-support til at drive virksomheden med i købet.

En sådan serviceaftale kan erhverves til et fast beløb hver eneste måned. Udgifterne til IT-drift sikres ad denne vej.

Cloud computing er fremtiden

Uanset misforståelsen omkring den inkluderede sikkerhed med cloud computing – som altså ikke opnås, og man skal som virksomhed selv stadig stå for almindelig IT-sikkerhed, en IT-sikkerhedspolitik og backup – er cloud computing fremtiden.

Skalerbarheden, fleksibiliteten og mobiliteten opnået med cloud computing tillader danske virksomheder en konkurrencemæssig fordel ikke tidligere set. Fremtiden tilhører data, software og serviceydelser i skyen.

De danske virksomheder skal blot være klar til at tage ansvar for deres data for så vidt angår sikkerhed også før end skiftet til cloud computing kan fuldendes.

Tag kontakt til en ekspert for at være sikker på ikke at begå kostbare fejl i forbindelse med skiftet til cloud computing og varetagelse, herunder backup, af data.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Moderate Rain
19
21º - 13º
89%
2.46 km/h
20.39
12.27
tirs
20.86
12.3
ons
20.89
11.44
tors