Etablerede virksomheder agerer mentorer

Artiklen indeholder reklamelinks

At få hjælp af en professionel kan ende med at blive forskellen mellem succes og fiasko. Dette gælder for fodboldspillere, der gerne vil have træning af tidligere ikoner, stjernekokke der oplærer amatører i madlavningskunsten og også for iværksættere, der får hjælp af etablerede virksomheder med at starte deres iværksættereventyr.

Dette har de indset i Favrskov kommune, der for nyligt blev kåret som Årets Iværksætterkommune i 2012 – en pris, der uddeles af Dansk Erhvervsfremme. Favrskovs borgmester, Niels Borring (S), har prioriteret iværksætter højt i kommunen, hvilket blandt andet kan ses i mentorordninger, Østjysk Iværksættercenter og det relativt nye Favrskov Erhvervsråd.

Netop Østjysk Iværksættercenters leder Gregers Petersen var faktisk personen der indstillede Favrskov Kommune til prisen som årets iværksætterkommune. Østjysk Iværksættercenter har i længere tid haft en meget succesfuld vejlederordning, hvor etablerede iværksætter har rådgivet dem, der først skulle til at træde deres første skridt.

Succesfuld mentorordning mellem iværksættere

Netop denne mentorordning, samt andre tilbud fra samme afsender, har vinderen af Årets Iværksætter i Favrskov kommune benyttet sig af. Denne pris blev uddelt i februar 2013 og endte med, trods stærk konkurrence fra fire andre dygtige virksomheder, at gå til ejendomsmægleren Danbolig i Hadsten ved Joan Pank.

Joan startede sin karriere ved at få vejledning i Østjysk Iværksættercenter – det i sig selv er af kommunen blevet tolket som en stor succes.

John Nielsen, der med den ene af sine virksomheder, Nielco IT, selv var blevet nomineret som Årets Iværksætter i Favrskov, og som selv tilbyder rådgivning i relation til online markedsføring for nye virksomheder i og omkring Favrskov, forstår godt, at Joan har vundet:

”Joan og hendes ejendomsmæglerforretning er en solstrålehistorie. Joan har på få år opbygget en sund forretning med flere ansatte. Jeg håber, at Joans historie kan være inspiration for mange andre og at Østjysk Iværksættercenter kan være springbrættet præcis som for Joan.”

Gavner beskæftigelsen i kommunen

At Favrskovs borgmester støtter op omkring ordningen og poster penge i et Erhvervsråd og Østjysk Iværksættercenter sker ikke alene som følge af filantropi.

De mange succesfulde iværksættere er med til at skabe arbejdspladser for kommunens arbejdsløse. En iværksætter med succes er én mindre person på offentlig forsørgelse, og hvis denne iværksætter kan hive andre personer med sig begynder det for alvor at hjælpe kommunens (såvel som resten af landets) økonomi.

Investeringen i de mange succesfulde iværksættere i Favrskov kommer slet og ret tilbage i form af færre arbejdsløse og derved flere skattebetalinger. Kommunen har al grund til at hjælpe sine indbyggere i gang med iværksætteriet.

”Det er klart, at der også ligger økonomiske initiativer bag den store støtte til iværksætteriet. Joan Pank er et rigtigt godt eksempel på hvordan en iværksætter kan skabe arbejdspladser i byen, i dette eksempel 2 stillinger i ejendomsmæglerforretning i Hadsten. Hvis flere hundrede personer følger eksemplet begynder det at se rigtigt lyst ud”, forklarer John Nielsen, der selv registrerede sin enkeltmandsvirksomhed Nielco IT i starten af 2009. Siden da er aktiviteterne øget til ikke blot at indbefatte IT-support og IT-sikkerhed, men også online markedsføring i grenen OnlineSynlighed.dk.

De mange iværksættere har Favrskov kommune haft stor glæde af, og det er en glæde, der går begge veje – kåringen af Årets Iværksætter i Favrskov kommune i februar 2013 var en stor succes.