Hvem tager sig af din virksomheds IT, mens I holder juleferie?

Artiklen indeholder reklamelinks

Tusindvis af danskere drager i øjeblikket på ferie i juledagene. Populære destinationer er blandt andet Østrig og Schweiz. Og det er godt, at danskerne har mulighed for at slappe af med familien blandt rolige omgivelser – men samtidigt skaber det en sikkerhedsrisiko for de danske virksomheder

For hvem tager sig af din virksomheds IT, mens ledelsen og IT-manden holder ferie – hvem klarer ærterne, hvis en server går ned, hvis der sker et IT-indbrud eller et helt tredje problem med IT-driften opstår?

Hvis ikke virksomheden har lavet en sikkerhedsplan og IT-manden er på ferie og ikke kan nås, kan det være fatalt for virksomheden.

Outsourcing af IT-drift skaber sikkerhed

Løsningen på dette – blandt andre – problemer hedder outsourcing af IT-driften.

Med outsourcing af IT-driften betaler man et fast, månedligt beløb på et par tusinde kroner for at have eksperter tit at varetage alt, der hedder IT-drift, IT-sikkerhed og IT-support.

Hvis det går galt i ferietiden har eksperterne mulighed for at løse problemet – og det er et spørgsmål om minutter og timer og ikke om dage og uger, som kan være tilfældet, hvis ens IT-mand er taget på ferie og ikke er til at fange igen.

At man har sikkerhed i ferien er ikke den eneste fordel ved at have outsoucet IT-driften til professionelle. Faste, lave omkostninger hver eneste måned, sikkerhed for virksomhedens data og mulighed for at løse IT-driftsmæssige problemer på ingen tid er nogle af de andre fordele, man opnår.

Derfor vælger flere og flere danske virksomheder også en ekstern IT-ekspert til at tage sig af IT-driften – og hvis systemerne så går ned i ferietiden sørger denne for, at der også er en sund virksomhed at vende tilbage til, når ferien en gang er slut.

Hvad med skalerbarhed i ferietiden?

Et andet punkt de danske virksomheder bør overveje er skalerbarheden i ferietiden. Det er dyrt at have tung hardware, dyre licenser til software og maskiner til at stå uden at have medarbejdere til at bruge dem en hel måned ad gangen.

Dette kan løses ved hjælp af cloud computing. Dette giver mulighed for at skalere op i løbet af få minutter eller timer, såfremt man pludseligt får stor tilgang af kunder og besøgende – og det giver også mulighed for at skalere ned, hvis ens virksomhed lige pludseligt kun har en fjerdedel af medarbejderne på arbejde på grund af ferie.

Det er i forvejen dyrt for de danske virksomheder at lade medarbejderne holde ferie – men man kan dog minimere udgifterne ved ikke samtidigt at betale dyrt for IT-driften i perioden. Det gør man ved med cloud computing blot at skalere ned hen over juli, hvor de danske virksomheder kun har få personer på arbejde hver eneste dag.

Lav en vagtplan

Det sidste råd herfra skal lyde at lave en vagtplan over IT’en, når medarbejderne tager på ferie. Har man tilknyttet en IT-ekspert på en fast, månedlig aftale bør denne gøres opmærksom på den kommende ferietid – og har man ikke tilknyttet en ekspert eller anden person til at varetage IT-driften i virksomheden under ferietiden bør dette have højeste prioritet.

Det er svært at klare en nedbrudt server eller hackerangreb, mens man ligger på stranden i Brasilien. Men det er heldigvis meget nemt at undgå.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons