IT-brugerne skaber stadig behov for IT-support

Artiklen indeholder reklamelinks

Hardware der driller, dårligt internet og mangelfuld migrering af software til skyen kan skabe nok så mange problemer. Men det største kilde til IT-support er faktisk stadig brugerne – den såkaldte fejl 40. Fejl 40 er kendetegnet ved, at den finder sted cirka 40 centimeter fra skærmen..

IT udvikler sig i et utroligt tempo. Interesserer man sig ikke for IT i fritiden kan det derfor være svært at følge med og holde sig opdateret på de nyeste systemer, tastaturgenveje og programmer.

Og det skaber behov for IT-support i de danske virksomheder.

Hvor er mine mails?

En hyppigt set fejl 40 er for eksempel, at brugeren ikke kan se sine nyeste mails – og det bunder i, at brugeren er kommet til at sortere mails efter emnefeltet og ikke efter dato.

En anden fejl lyder, at brugeren tror, han har genstartet ved at tænde og slukke for skærmen. Det kan IT-supporteren regnet ud, når brugeren tror, at computeren er blevet genstartet efter blot få sekunder.

En tredje klassiker er, hvordan en klients computer pine-og-død ikke kan forbinde til det trådløse internet. Det handler slet og ret om, at brugeren er kommet til at trykke på en fysisk knap, der slår WiFi fra.

IT-support på abonnement

Danske virksomheder har dog i dag gode kår for at få kål på disse fejl. En af mulighederne er at få et abonnement på IT-support. Her betaler man som virksomhed et givent antal tusinde kroner om måneden, og til gengæld modtager man et telefonnummer, man kan ringe til i dagtimerne og få hjælp af.

På den måde er IT-supporten i de almindelige arbejdstimer aldrig mere end et enkelt telefonopkald væk. Og virksomheden kan med ro i sindet ringe til nummeret, da prisen for IT-supporten (inden for rimelighedens grænser, naturligvis) er aftalt på forhånd.

IT-support sker ellers normalt efter medgået tid og de fleste IT-supportere beregner minimum femten minutter af per opkald. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse for virksomheden. Men med IT-support på abonnement på denne måde udryddes problemet og de danske virksomheder skal ikke bekymre sig om prisen for at få elimineret alle fejl 40 løbende.

Få undervisning i IT og eliminer de værste fejl 40

En mulighed for at stoppe behovet for IT-support nærmere end at imødekomme det er, at lade medarbejderne modtage undervisning i brug af deres IT.

Det kan ske med kurser og workshops enten i selve virksomhedens domicil eller andre steder i landet. Her kan eksperter undervise medarbejderne i, hvordan deres system bruges bedst.

Herved søges det, at selve behovet for IT-support falder fordi, at en ekspert til at starte med har brugt tid på at forklare, hvordan det hele hænger sammen. Så er brugerne rustet til selv at klare strabadserne sammen.

En sådan workshop eller et sådant kursus kan tit og ofte arrangeres med samme virksomhed, der tilbyder IT-support til virksomheden. Det er muligt først at købe en kursusydelse for så derefter at oprette en fast, månedlig aftale om IT-support til virksomheden – og på denne måde er man dækket helt ind.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
2.86 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons