Lokal landbrugsmæglere

Landbrugsmæglere kan også være lokale, og lokalkendskab er vigtigt

Artiklen indeholder reklamelinks

Lokal landbrugsmæglere

Selvom der ikke er lige så mange landbrugsejendomme til salg rundt om i landet, som der er af private boliger og andre typer erhvervsbygninger, så er ejendomsmæglere med erfaring inden for landbrugsejendomme ikke blevet centraliseret endnu.

Mange organisationer og foreninger søger mod de større byer for at få effektiviseret driften, men nogle af de virksomheder som lidt endnu holder fast i lokale afdelinger er blandt andre ejendomsmæglere.

Det har noget at sige, når man er ejendomsmægler, at man kender til det område, man arbejder i.

Sådan er det også med landbrugsejendomme. Derfor er det også en god ide at finde en lokalt funderet ejendomsmægler eller en lokal filial af en ejendomsmæglerkæde. Vil man drive landbrug på Djursland, kunne man eksempelvis finde en ejendomsmægler i Ørsted, Auning, Assentoft eller en af de andre små byer i området, hvor landbruget er tæt på.

Om det er en lokal uafhængig mægler eller en kæde med en lokal afdeling kan begge have sine fordele og ulemper. Overvej derfor, hvor du går hen.

Det store netværk i ejendomsmæglerkæden

En af de store fordele ved at vælge en ejendomsmæglerkæde er, at der netop er en forbindelse til andre dele af kæden, som er meget stærk.

Måske har den mægler, man er taget til, ikke selv noget på hånden i det øjeblik, du besøger ham eller hende, men måske har en af kollegerne i overkommelig afstand derfra.

Også i forhold til at sælge kan det være en god ide at overveje kæderne. Her kan kæderne snakke sammen over hele landet, og nogle kæder har også hele databaser eller kartoteker over potentielle købere, som er interesserede i bestemte typer køb.

Kædemæglerne har altså nogle fordele i forhold til rækkevidden på flere måder, og det kan komme dig til gavn.

Fleksibiliteten hos den lokale mægler

Lokal mægler

Hvor man har indtryk af, at en lokal og uafhængig mægler har en fordel er, at han eller hun måske kan være mere fleksibel. Kædemægleren kan også sagtens være lokal – i denne forbindelse menes den uafhængige mægler, som ikke har en kæde i ryggen.

Netop det med ikke at have en kædes retningslinjer med sig, kan måske give lidt mere plads til kreative måder at skaffe eller sælge en bolig på.

For nogle er det også en anden følelse, at det er en mand eller kvinde, der bare er sig selv eller måske en lille virksomhed, end når det er en stor kæde.

Det er selvfølgelig et spørgsmål om præference, som man skal overveje med sig selv.

Kompetent vejledning er vigtigt

Uanset hvilken ejendomsmægler man vælger, er det vigtigt med kompetent vejledning. Der er – som de fleste godt ved – mange forhold, der gør sig gældende, når man skal købe landbrugsejendomme.

Det er forskelligt alt afhængigt af, hvilken type ejendom der er tale om, og hvad købers ønske til brug er.

Derfor er processen op til købet af landbrugsejendommen mindst lige så vigtig som selve forhandlingerne om købspris, overtagelse og alt det andet, der udelukkende har med selve købet at gøre.

At finde det helt rigtige match mellem køber og ejendom er altid vigtigt, men især når der er tale om landbrugsejendomme er det essentielt. Der er mange penge på spil, og det er vigtigt, at køber formår at få gang i den forretning, han eller hun sigter efter.

Her er rammerne om landbruget selvfølgelig uhyre vigtigt, og derfor er det vigtigt at vælge den rigtige ejendomsmægler.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 5º
68%
10.71 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons