modermealkserstatning-i-flaske

Nye regler for indholdet i modermælkserstatning i 2020

Artiklen indeholder reklamelinks

I februar 2020 er der kommet nye regler for modermælkserstatninger. Bliv klogere på, hvad reglerne indebærer, samt hvad det har af betydning for dig.

Fra februar 2020 træder nye regler i kraft i forbindelse med indholdet i modermælkserstatninger til babyer.Det skyldes, at der er kommet nye EU-regler for den ernæringsmæssige sammensætning af modermælkserstatning, hvilket blandt andet betyder, at alle producenter af modermælkserstatninger skal ændre deres produkter.

Herunder kan du blive klogere på, hvad de nye ændringer består i, samt hvad ændringerne har af betydning for dig og dit barn. Hos et apotek online kan du desuden også få meget mere viden om de nye krav samt købe de nye produkter med modermælkserstatning.

Ændring i indhold af D-vitamin

De nye regler for den ernæringsmæssige sammensætning af modermælkserstatning betyder, at indholdet af D-vitamin i modermælkserstatning bliver hævet, sådan at der bliver et højere indhold af D-vitamin, end der tidligere har været. Det anbefales, at spædbørn får et dagligt tilskud af D-vitamin på 10 µg. Den nye ændring sikrer, at alle spædbørn får den mængde D-vitamin, de har brug for, uden at den øvre grænse for, hvor meget spædbarnet må få i tilskud af D-vitamin overskrides.

Producenterne af modermælkserstatninger er i fuld gang med at opdatere og tilrette produkterne, og de nye udgaver kommer løbende på markedet. Det betyder derfor også, at der kan være en overgangsperiode, hvor både den gamle og nye variant er på markedet, så vær opmærksom på dette, når du skal købe modermælkserstatning til dit barn.

Producenten Nestlé opdaterede allerede i november 2019 deres modermælkserstatninger, hvilket har betydet, at deres produkter nu har fået øget mængder af DHA/Omega-3, D-vitamin, kobber, folsyre og selen. Disse ændringer skabte en del opmærksomhed, efter over 100 spædbørn var blevet syge med mavekneb, mistet appetit, forstoppelse eller diarré efter at have indtaget produktet NAN Sensilac fra Nestlé. De har derfor nu også selv gjort opmærksom på, at de små ændringer, der er blevet lavet i deres modermælkserstatninger kan have store konsekvenser for spædbørn, og de anbefaler, at forældrene laver en blid overgang fra det gamle produkt til det nye.

baby-faar-flaske

Hvad betyder de nye ændringer for dig

Ændringen betyder, at spædbørn, som dagligt får 800 ml eller mere af modermælkserstatning med 1,3 mikrogram D-vitamin pr. 100 ml ikke længere også skal have et tilskud af D-vitamin, da barnet får de 10 µg (mikrogram) D-vitamin fra modermælkserstatningen dagligt. Behovet for D-vitamin vil dermed være dækket ind gennem modermælkserstatning på grund af det øgede indhold af D-vitamin i modermælkserstatninger. Det betyder derved også, at hvis dit barn får under 800 ml om dagen af modermælkserstatning, eller det får modermælkserstatning med under 1,3 mikrogram D-vitamin pr. 100 ml, skal det oveni have et tilskud af D-vitamin på 10 µg.

På modermælkserstatningens næringsdeklaration, kan du se, hvor meget D-vitamin der er i produktet. Med de nye ændringer vil et spædbarn få 10 µg D-vitamin, altså den anbefalede daglige mængde D-vitamin til spædbørn, ved indtagelse af 800 ml modermælkserstatning med 1,3 mikrogram D-vitamin pr. 100 ml. Har dit spædbarn i en overgang både fået 800 ml modermælkserstatning med 1,3 mikrogram D-vitamin pr. 100 ml og et tilskud af D-vitamin, skal du dog ikke blive bekymret, da der ikke er nogen risiko for D-vitaminforgiftning.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
1.87 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons