Store besparelser ved anskaffelser af brugte kopimaskiner i stedet for nye

Artiklen indeholder reklamelinks

At købe nye printere, især hvis der er tale om tunge netværksprintere og / eller multifunktionsprinter, er ikke nogen lille investering.

Derfor spekulerer flere og flere virksomheder også i at lease deres udstyr i stedet for. Her er der tale om at lease brugt udstyr for en langt lavere pris både i forhold til anskaffelse – men potentielt også i drift med den rette print- og kopiserviceaftale.

I praksis leases en brugt multifunktionsnetværksprinter – en printer, der kan forbindes med alle enheder i virksomheden over netværket og som samtidigt kan stå både for print, scan og kopi på en gang. Og dertilhørende får man en print- og kopiserviceaftale:

Sikkerhed for print

Print- og kopiserviceaftalen går ud på at skabe sikre rammer omkring virksomhedens print. En ekstern virksomhed har ansvaret ikke alene for opsætning, men også for den løbende vedligeholdelse, som moderne printere forudsætter.

Går en printer i stykker rykker kopi- og printservicevirksomheden hurtigt ud og løser problemerne. På den måde skal modtagervirksomhedens medarbejdere ikke bruge tid på at fejlrette printeren – noget, de ikke har kompetencerne til og derfor skal bruge uforholdsmæssig lang tid på.

De sikre rammer skaber en effektiv arbejdsdag – mod en fast abonnementspris hver måned, der er til at budgettere med inden for virksomheden.

Tendenser peger på mindre print og store maskiner

Uanset om man køber eller leaser ens printerudstyr er tendensen den samme: Den lokale, personlige printer er på vej ud til fordel for store netværksprintere.

Den lokale printer koster ikke særligt meget i anskaffelse, men til gengæld er den dyr i vedligeholdelse – især fordi, der er så mange af dem selv i en mindre virksomhed.

En enkelt centraliseret netværksprinter skal kun services som én maskine – og det sparer penge. Og med en multifunktionsmaskine klarer blot en maskine alle de funktioner, der tidligere skulle 3 maskiner til at klare. Det sparer igen penge.

Virksomheder bruger mange ressourcer på at spare på print

Print er en så væsentlig udgiftspost hos mange virksomheder, at de investerer mange ressourcer på at minimere deres forbrug.

Udover at lease deres brugte printerudstyr, hvilket i sig selv repræsenterer en stor besparelse, bringes også andre aspekter ind.

Blandt andet sørger virksomhederne for at printe på begge sider af papiret, at bruge mindre toner per print, alene at printe sort og hvidt (farveprint koster mere i de fleste print- og serviceaftaler den dag i dag) samt i det hele taget at printe mindre.

I fremtiden bliver det nemmere som virksomhed at spare penge på print. EU er opmærksom på det store værdispild samt den miljømæssige udfordring print medfører og er begyndt at indføre (bl.a. frivillige) direktiver på denne baggrund. Derfor er printere fra Xerox i fremtiden indstillet til som standard at printe på begge sider – noget, virksomheder aktivt skal tilvælge den dag i dag.

Det bliver nemmere – og den rigtige indsats allerede i dag kan spare virksomheden for mange (ti)tusinde kroner i printudgifter. Penge, der kan bruges bedre andre steder.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man