Østjyllands erhvervsliv udliciterer bogføring til revisoren

Artiklen indeholder reklamelinks

Der er rigtig mange virksomheder i Østjylland og mange af dem vil ikke selv lave bogføring. Men hvorfor? Og hvorfor er det netop i Østjylland, at der er flest der udliciterer bogføring til deres revisorer?

Østjylland er officielt blevet det sted i Jylland, hvor der er størst befolkningstilvækst. Det er specielt Aarhus og Randers at der er stor befolkningstilvækst, men man ser også stigende tendenser mht. befolkningstilvækst i Horsens og Silkeborg.

Selvom det går meget godt for Østjylland mht. befolkningen, så går det knapt så godt med arbejdspladserne. Det er i sær Randers og Horsens der er blevet ramt hårdt af Finanskrisen. Der har tidligere været mange ufaglærte jobs i Østjylland og det er der ikke mere – og derfor er der mange ufaglærte der ikke kan få et job.

Hvis man ser på antallet af befolkningen der starter nye virksomheder, er Østjylland det førende sted i Danmark. Det hænger i høj grad sammen med at der ikke er særlig mange ufaglærte jobs tilbage og derfor er der mange der tager springet og starter en virksomhed.

Hvorfor udliciteres bogføring til revisorer?

Men hvorfor udliciteres bogføringen til revisorer i Østjylland? Mange af de små virksomheder i Østjylland, har ikke råd til at ansætte en fuldtids revisor. Der er rigtig mange virksomheder der finder det nemmere blot at kontakte en revisor, end at skulle sidde og makke med bogføringen. Når virksomhederne får en revisor til at ordne bogføringen, er man helt sikker på at der er styr på det.

Det har i høj grad at gøre med at virksomhederne ikke har råd til at ansætte en fuldtids revisor, at virksomhederne udliciterer bogføringen til et revisionsfirma. Dertil skal det nævnes, at der også er mange enkeltmandsvirksomheder (meget små virksomheder), som ikke har forstand på bogføringen og derfor får de en revisor til at gøre det.

Det skal lige hurtigt nævnes, at det er blevet meget billigere end det var for fx 10 år siden, at udlicitere bogføring til en revisor. Det kan i den grad betal sig at bruge en revisor til sit arbejde, hvis man ikke selv er helt skarp på den front.

Hvilke revisorer findes der i Østjylland?

Østjylland er uden tvivl Jyllands fremtid. Der er mange indbyggere og der er mange virksomheder. Men hvilke revisorer findes der egentligt i Østjylland – og hvilken revisor skal man vælge?

Der findes overraskende mange byer i Østjylland, hvor erhvervslivet vækster. Det sker i Århus, Randers, Hadsten og Hobro. Fordi at der er mange byer i Østjylland, er der selvfølgelig også mange revisorer. I Randers centrum er der faktisk så mange revisorfirmaer, at det er svært at undgå at lægge mærke til dem.

Der er mange forskellige revisionsvirksomheder – store som små. Østjylland er så heldig at have nogle af de største revisionsvirksomheder i verden. Der er her tale om ’The big four’. The big four er 4 verdensomspændende revisionsvirksomheder, som sidder på langt de fleste revisorjobs i Østjylland. De 4 revisionsvirksomheder er: Deloitte, PwC, Ernst & Young, og KPMG. Udover de store revisionsvirksomheder, findes der selvfølgelig også små.

Hvilken revisor du skal vælge, skal vi ikke have nogen indflydelse på. Husk dog på at mange af revisorerne tilbyder et gratis og uforpligtende møde, således at I kan finde ud af, om I skal indlede et samarbejde.