Online-video bruges til at overdøve dårlig omtale

Artiklen indeholder reklamelinks

Glæderne ved at bruge video i ens online markedsføring er mange – og som noget nyt er det også begyndt at blive brugt som et våben mod negativ omtale på nettet.

Ikke alle brugere af internettet er glade for at læse den ene lange tekst efter den anden. De ønsker at høre deres indhold på lyd eller at se de på indhold, hvor især video er en populær løsning. Det viser successen med YouTube, der i dag er verdens anden største søgemaskine målt på antallet af søgninger – kun Google har flere søgninger hver eneste dag end YouTube.

Video som markedsføringsværktøj giver mulighed for at nå brugeren på en ny kanal. Undersøgelser viser, hvordan en potentiel kunde også er mere tilbøjelig til at købe ens vare efter at have set den på video[1].

Men video kan også bruges i andre sammenhænge – her mere specifikt som våben til online reputation management.

Brug video til at overdøve negativ omtale

I søgemaskinerne vejer video, især på YouTube, meget tungt. YouTube er et af verdens tungeste domæner og alt indhold her ranker derfor automatisk også helt udmærket.

Hvis din virksomhed er ramt af dårlig omtale online, er der derfor her en mulighed for at oprette op på samme. Laver din virksomhed en video, der omhandler virksomheden, vil denne hurtigt komme til at rangere højt i søgemaskinerne ved en søgning på virksomhedens navn.

Se blot her hvordan københavnske Blücher Media har 3 videoresultater på første side af Google, når man laver en søgning efter virksomhedens navn:

blucher

 

De tre videoer skubber alle andre resultater ned –  såvel positive som negative resultater. Og fordi at Blücher Media har fuld kontrol over de tre videoer, er der her et sikkert positivt resultat. Resultatet kan ikke pludseligt ændres til et negativt.

Hvis vi forestillede os i ovenstående eksempel, at resultatet lige under den sidste video ville var et negativt blogindlæg omkring virksomheden, ville videoerne have et trick mere oppe i ærmet:

Fordi at videoerne har et lille billede af videoen i søgeresultatet – et såkaldt snippet – er brugeren mere tilbøjelig til først at se videoen og derfor klikke på dette resultat. Med tre videoer og 3 snippets i søgeresultaterne er det usandsynligt, at brugeren nogensinde når at se det negative resultat, der ligger helt nede på bunden af side 1.

Sådanne videoer som set i eksemplet herover koster ikke mange penge at lave med en professionel – og sidder du med på et stramt budget i virksomheden, kan du udmærket blot bruge mobiltelefonen til at producere nogle lavpraktiske, men anvendelige videoer.

Det er online reputation management – at skubbe positive resultater over de negative – på et budget og som alle virksomheder har mulighed for at lave her og nu. Suppler gerne med reputation management fra en professionel leverandør.

Video kommer til at fylde mere

Video som medie kommer kun til at fylde mere i de fremtidige søgeresultater. Det er John Nielsen, ejer af OnlineSynlighed.dk og ekspert i søgemaskineoptimering samt online reputation management, ikke i tvivl om:

”Video som medie er meget spændende. Det skyldes især, at forholdsvis få virksomheder endnu benytter sig af det. De danske virksomheder, der allerede nu bruger video i deres markedsføring og i forbindelse med online reputation management får ekstra meget ud af deres kræfter.”

Hvis du ikke ønsker at benytte din mobiltelefon kan du med fordel tage kontakt til en virksomhed specialiseret i videoproduktion.