Opmagasinering anerkendes bredt i befolkningen

Artiklen indeholder reklamelinks

Vi har i mange år skabt os en “brug og smid væk”-kultur. Denne er dog på det seneste blevet udfordret kraftigt – især i og med at det nu også for private er muligt at bruge opmagasinering til at beholde gamle ting, der måske ikke helt passer ind i stuen længere.

Pointen med opmagasinering er, at det er muligt at beholde gamle møbler, samlinger og lignende i stedet for blot at smide dem ud, hvis man ikke har mere plads i hjemmet. Det udfordrer “brug og smid væk”-kulturen og er venligt for miljøet. Tidligere har især erhverv benyttet opmagasinering, men nu er også private begyndt at sætte deres ting på lager – hvorfor smide et gammelt møbel med en vis nostalgisk værdi ud, hvis det kan opmagasineres billigt og gives videre ved lejlighed?

Opmagasineringen er især slået igennem i og med at det ikke blot er i de store byer såsom Aarhus, Odense, Aalborg og København, det er muligt at opmagasinere ens gamle genstande, men også i “mindre” byer og forstæder såsom Horsens, Kolding og Vejle. At man ikke længere behøver at skulle køre til byen for at hente ens genstande har udbredt idéen endnu videre.

Boxdepotet.dk, der tilbyder opbevaring af gamle genstande for private med tyverilås og permanent overvågning, har oplevet øget interesse fra private flere år i træk. Netop Boxdepotet er også tilgængelig i såvel store byer som Aarhus og Odense som “mindre” i form af fx Horsens.

En bevægelse over hele verden

Også i udlandet er tendens meget klar i forhold til brug og smid væk-kulturen.

I USA har det i flere år været muligt for private at leje plads hos hinanden. Dette adskiller sig fra de ovennævnte danske muligheder, hvor en virksomhed sørger for med professionel opmagasinering at sikre genstandende. At lade private opmagasinere ens ting er billigere, men man opnår ikke den samme sikkerhed, der realiseres med bl.a. vagtværnsopkobling og videoovervågning. Alligevel er det slået igennem i USA, hvor familier med ekstra plads tjener ekstra penge ved at lade andre bruge pladsen som lager.

Det mest kendte eksempel på en sådan service hed Zingee, men er desværre gået nedenom og hjem i 2012. Flere mindre virksomheder har dog efterfølgende taget stafetten op igen.

En anden løsning også set i USA er, at virksomheder digitaliserer og opbevarer dine minder online. Har du eksempelvis en tegneseriesamling eller en bogsamling digitaliseres denne og du har adgang til din samling online. Løsningen er billig, da det at opbevare dine filer online i dag koster tæt på ingenting. Til gengæld kan løsningen kun bruges til en ret snæver kreds af ting – du kan ikke digitalisere et møbel – og for mange samlere vil det ødelægge den nostalgiske værdi af deres samling. Konceptet er (endnu) ikke kendt i Danmark.

Priserne presses

Fordi at Familien Danmark i højere og højere grad overvejer en tur til opmagasinerings-virksomheden fremfor lossepladsen betyder dette også, at flere og flere virksomheder tilbyder ydelsen. Dette presser priserne. I dag koster en kubikmeter plads hos de billigste virksomheder fra lidt over 15 kroner og op – og dette er med overvågning 24/7, brandsikre omgivelser, en kraftig lås og adgang døgnet rundt.

Den øgede konkurrence kommer forbrugerne til gode, da vi næppe har set de laveste priser endnu. Og vi har næppe set den sidste virksomhed, der til private tilbyder opmagasinering endnu.

 

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 10º
81%
3.31 km/h
12.67
10.59
man
13.23
11.03
tirs
13.45
10.99
ons