Artiklen indeholder reklamelinks
I skrivende stund tager mange danske virksomhedsejere – og deres IT-ansvarlige, hvis det ikke er dem selv – på ferie. Men hvad sker der, hvis ens website går ned, mens den IT-ansvarlige ligger og sipper drinks på Copacabana?
Hvis din virksomhed ikke i forvejen har taget stilling til, hvordan et nedbrud forhindres og hvad der sker, hvis nedbruddet alligevel melder sig uden varsel, er det på høje tide at gøre det. Du har her flere muligheder der gør dig uafhængig af den IT-ansvarliges ferie.
I syvende og sidste er det et spørgsmål om, hvorvidt din virksomhed overlever din ferie. 2 uger som et sort hul på internettet kan gøre ende på de fleste webshops og andre, der lever af at sælge deres ydelser online.
En god mulighed er at outsource din IT-drift til professionelle. Her får du det bedste fra to verdener:
1) Du har et professionelt hold stående klar til at hjælpe, hvis der på et tidspunkt skulle opstå problemer. Også, eller endda især, i sommerferie. Går serveren ned står de klar til at hjælpe den op igen, men deres opsætning af IT-sikkerhed for din virksomhed skulle gerne forhindre dette i nogensinde at ske.
2) Du skal kun betale, når IT-sikkerheden opsættes til at starte med, hvis serveren går ned og de skal rykke ud eller du ellers har brug for support.
Du kan outsource din IT-drift til professionelle uden faste omkostninger med en aftale, hvor der betales som du bruger din hjælp. Du kan også få en fast pris med hjælp indregnet.
På denne måde kan du tage på ferie med god samvittighed vel vidende, at din backup er taget og professionelle er klar til at tage teten i Danmark, skulle problemer opstå.
At holde din virksomhed i live uanset et nedbrud handler essentielt om at have en emergency recovery plan. Hvad sker der, hvis virksomhedens IT går ned, hvordan kommer det hurtigt op at køre igen og hvordan føres virksomheden videre imens ”i mørket”?
Samtidigt bør der laves en plan og eksekvering af proper IT-sikkerhed således, at dette punkt aldrig bliver aktuelt. IT-sikkerheden bør professionelle tage sig af.
Et punkt, du selv bør være med inde over, er din IT-sikkerhedspolitik. Du kan sidde hjemme i Danmark, men hvis din IT-ansvarlige er på ferie og hans computer med fortrolig information bliver stjålet er du stadig i problemer. En IT-sikkerhedspolitik gør det klart for dine medarbejdere inde for hvilke rammer, de arbejder og skal agere efter.
Outsourcing af din IT-drift skaber dig et IT-beredskab. Man kan fristes til at spørge, hvornår et sådant beredskab ikke er nødvendigt – hvis man kun har en meget lille medarbejderstab, få kunder eller begrænset omsætning, er det da stadig nødvendigt at tænke IT-sikkerheden ind?
Svaret er simpelt: Kan du virksomhed overleve i flere uger uden website og internetforbindelse er et IT-nødberedskab ikke nødvendigt som sådan. Men er det ikke nødvendigt gælder det om at få beredskabet op at stå før skaden er sket.
Få styr på din IT-sikkerhed og skab en emergency recovery plan mens tid er.