Partiet Venstre: Indsatsen mod brud på ophavsretten skal skærpes

Partiet Venstre: Indsatsen mod brud på ophavsretten skal skærpes

Artiklen indeholder reklamelinks

Partiet Venstre: Indsatsen mod brud på ophavsretten skal skærpesPartiet Venstre blæser nu til kamp imod kopi-piratterne og krænkelser af ophavsretten. Venstre foreslår, at der oprettes en selvstændig task force, som målrettet skal bekæmpe IPR-kriminalitet (Brud på Intellectual Property Rights på dansk også kaldet intellektuel ejendomsret).

Medlem af Folketinget for Venstre og partiets kulturordfører, Michael Aastrup, udtaler på sin hjemmeside: ”Det er vigtigt, at vi fra politisk hold sender et klart signal til it-kriminelle om, at piratkopiering er uacceptabelt, og at samfundet slår hårdt ned på organiseret kriminalitet, som relaterer sig hertil.”

Venstre foreslår oprettelsen af en decideret IPR-task force. Specialenheden skal udelukkende arbejde med sager vedrørende ophavsrettighedskrænkelser og piratkopiering.

En lignende task force er med succes oprettet i Sverige, og den nye danske enhed kan ifølge Venstre etableres inden for rammerne af det nuværende politiforlig og de eksisterende økonomiske forhold.

Venstres kulturordfører Michael Aastrup (V) siger endvidere: ”Det er et enormt problem for rettighedshaverne, at piratkopiering og krænkelser af ophavsretten er så udbredt, som tilfældet rent faktisk er. Det vil derfor være en kæmpe fordel med en enhed, hvor politifolk og anklagere har den nødvendige ekspertise på dette meget komplekse område.” og Michael Aastrup fortsætter ”Når vi samler ekspertisen et og samme sted, vil de tilknyttede medarbejdere opnå en stor rutine, som både målt i tid og penge vil kunne sikre store gevinster for politiet.”

IPR er en fælles betegnelse for de regler og love, der beskytter ens rettigheder vedr. frembringelsen af f.eks. billeder, litteratur, kunst, designs og forretningskendetegn.
Der findes flere love, som indgår i IPR. Det gælder blandt andet: Lov om ophavsret patentlovgivningen, brugsmodel-loven og varemærkeloven.

Kilde: www.michaelaastrup.dk

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man