Pas på tyveri, hvis din automatiske plæneklipper kører om natten

Pas på tyveri, hvis din automatiske plæneklipper kører om natten

Artiklen indeholder reklamelinks

Pas på tyveri, hvis din automatiske plæneklipper kører om nattenI takt med at flere og flere danskere investerer i en robotplæneklipper til at slå græsset for sig, har mange tyverier også fundet sted. Det er både på offentlige og private plæner, at tyverierne er et problem, og et ganske godt eksempel på sidstnævnte fandt eksempelvis sted for lidt over et år siden, hvor en privatejet robotplæneklipper i Jes Skov blev stjålet under klipningen af græsset og rapporteret savnet herefter.

Risikoen især stor om natten

Det er især i nattetimerne, at tyvene af robotplæneklippere kommer frem. Både hos mange offentlige institutioner og arealer, hvor robotplæneklippere slår græsset om natten, har der været rapporteret flere og flere tyverier i den seneste tid, hvor de små selvkørende robotter så at sige kører lige i favnen på tyvene.

Nattetimerne er specielt ideelle for tyveknægtene, fordi omgivelserne er begrænsede og alle ligger og sover. Hvis man ikke har anskaffet sig en vagt i form af en hund eller lignende til at holde øje med sin plæne, kan enhver tyv gå uhindret hen og snuppe robotplæneklipperen, mens den er i gang med at udføre sit arbejde.

Dette scenarium ses i de fleste tyveritilfælde. Dog har man også kunnet konstatere tyverier af de små robotter ved højlys dag, hvor især plæneklippere på de offentlige arealer er en stor fristelse for tyve, da den konkrete ’ejer’ i form af en kommune, ikke kan holde øje med et given areal konstant, ligesom en privatperson eksempelvis har mulighed for.

Robotplæneklippere er samtidig lette og rentable tyvekoster af at få i, da en næsten ny model kan sælges for et par tusinde kroner, hvilket ligeledes formodes at være medvirkende til det stigende antal tyverier.

Robotter med tyverisikring mindre udsatte

De fleste af de stjålne robotplæneklippere har det tilfælles, at de ikke er sikret ordentligt mod tyveri. Derfor kan tyvene let og elegant samle robotten op, mens den kører og herefter tage den med sig. Der findes dog få og enkle måder at øge sikkerheden omkring sin robotplæneklipper på.

Visse modeller har nemlig en indbygget funktion, som har til formål at holde tyvene væk. Funktionen er enten en pinkode, som vi også kender fra vores telefoner, eller en sensor der gør at robotten kan kende sin ejermands hænder, når vedkommende forsøger at sætte den i gang.

Kommer robotten i fremmede hænder, vil den med tyverisikringen nægte at starte, hvorfor den bliver ubrugelig for tyvene at anvende og/eller umulig at sælge videre på det illegale marked.

Et godt tip er derfor altid at investere i en robotplæneklipper, som har indbygget tyverisikring i form af en pinkode eller en sensor, så denne i tilfælde af tyveri vil være ubrugelig for tyvene.

Slå græsset efter fyraften og kig på…Ffyraften og robotplæneklipperen slår græsset

Et andet godt råd er, såfremt du har mulighed for det, altid at sætte din robotplæneklipper til at slå græsset om dagen mens du vel og mærke er hjemme.

Således kan du nemlig hele tiden holde øje med, om mistænkelige personer pludselig dukker op i din have.

Kommer du f.eks. hjem efter en lang dag på arbejdet, kan du blot hive robotten frem, trykke på et par enkelte knapper, hvorefter du kan læne dig tilbage i aftensolen med et glas vin og kigge på, mens robotten klarer alt det hårde og trælse arbejde for dig.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
11
12º - 5º
68%
10.71 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons