Sådan sparer du både toner, papir og CO2

Artiklen indeholder reklamelinks

Mange millioner dokumenter bliver printet hver eneste dag kloden over, og det er en stor belastningen for miljøet – både fordi at kopimaskinerne skal bygges, fordi træerne skal laves om til papir og fordi blækket til printeren skal produceres.

En simpel metode kan dog bruges til at spare penge på såvel toner som papir og CO2. En simpel løsning til skære et godt hak i virksomhedens printforbrug mod at bruge et sekund eller to ekstra i forbindelsen med printningen og den efterfølgende håndtering af dokumenterne.

Her taler vi naturligvis om det at printe på begge sider. Det er så nemt og så relativt få gør et stadig, da mange synes, det er nemmere og flottere at håndtere ensidet print med en almindelig bagside.

Print på begge sider

Der er ikke tale om en halvering, men det er heller ikke langt fra, når man som virksomhed skifter over fra ensidet print til dobbeltsidet print. For en virksomhed, der printer 100.000 dokumenter om året kan en tredjedel nemt skæres væk blot ved at printe på begge side. Det er en væsentlig forskel:

Der er mere end 30.000 stykker papir, virksomheden ikke behøver at købe. Det sparer de penge på.

Det er toner til mere end 30.000 stykker papir, virksomheden ej heller behøver at købe. Det sparer de endnu flere penge på.

Og sidst, men ikke mindst, er der så 30.000 stykker papir mere til at printeren går i stykker, da den printer mindre.

Virksomheden står til at vinde stort ved at skifte til dobbeltsidet print.

Print kun 70 % tonermæssigt

En anden god løsning er ikke at printe 100 % tonermæssigt – men blot at bruge fx 60 % eller 70 % toner til print. Her bliver resultatet ikke helt lige så tydeligt, men til gengæld bruges langt mindre toner – 40 % eller 30 % i ovenstående eksempler.

Det kan både indstilles per dokumentniveau eller per printerniveau, at dokumenter ikke udskrives med 100 % blæk. Du kan også få den person, der varetager print- og kopiservice i virksomheden til at lave denne ændring ligesom ændringen for jer.

Dobbeltsidet print bliver standard

For så vidt angår Xerox og deres printere blev det i løbet af 2013 standard, at alle dokumenter printes på begge sider. Denne ændring er lavet for at imødekomme, at mange virksomheder faktisk gerne vil, men blot ikke får foretaget ændringen.

Her er der altså tale om et “opt-out” i stedet for “opt-in” for så vidt angår dobbeltsidet print i virksomheden. Det vil have en stor effekt og Xerox fortjener cadeau for at deltage i denne frivillige forpligtelse til EU i anledning af et EU-direktiv om at mindske forureningen i forbindelse med print.

Printermaskine stadig dyre

Print er stadig en dyr fornøjelse i de fleste virksomheder. Uanset, at vi i dag bruger e-mail i stor grad og at det offentlige har lagt en stor indsats for at blive digitaliseret, har vi stadig behov for at printe mange dokumenter.

Det er muligt at spare penge ved at købe multifunktionsmaskiner og ved at forpligte sig over længere sigt til professionel print- og kopiservice – og vælger man dobbeltsidet print (eller vælger ens printermaskine for en) er man allerede her kommet langt i forhold til at minimere printudgifterne.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
12
14º - 7º
73%
4.9 km/h
13.42
5.43
tors
16.34
9.41
fre
15.7
10.75
lør