Salling køber 49% af aktierne i Dansk Supermarked og ejer dermed 81%

Artiklen indeholder reklamelinks

Karin Salling, enke efter Herman Salling, er begejstret for handlen, som nu sikrer, at Dansk Supermarked kommer »hjem« til Aarhus.

Dansk Supermarked er grundlagt af den aarhusianske købmand Herman Salling. Nu ejer hans efterkommere igen hovedparten af dagligvaregiganten.

Næstformand i Købmand Herman Sallings Fond og enke efter Herman Salling, Karin Salling, er glad for, at Dansk Supermarked nu igen er på aarhusianske hænder. »Jeg er glad, for det er i min mands ånd. Nu kommer min mands livsværk tilbage til Aarhus, og vi er fortsat danske,« siger hun. Ifølge Karin Salling giver det arbejdsro for medarbejderne, at Dansk Supermarked nu er på danske hænder.

»Medarbejderne lå mig meget på sinde, og de får nu arbejdsro, tryghed og kontinuitet,« siger hun.

Berlingske Business skrev i oktober, at Dansk Supermarked var til salg. Det satte gang i spekulationer om, et muligt udenlandsk salg af virksomheden, men Karin Salling er altså begejstret for, at det ikke blev sådan.

»Det ville jeg have været meget ked, og det tror jeg også, at personalet ville være ked af, fordi det giver utryghed. De ville ikke vide, om de er købt eller solgt,« fortsætter Karin Salling.

Hendes post som næstformand i fonden bliver der ikke ændret ved på grund af aktieovertagelsen, og Karin Salling lover, at der stadig vil blive delt penge ud til forskellige kulturelle formål, hovedsageligt i Aarhus, som var Herman Sallings hjemby.

Den nu 70-årige Karin Salling blev 1977 gift med Herman Salling. Ægteskabet varede i 29 år frem til hans død i 2006.