saadan laver du det gode blog indlaeg

SEO-tip: Drop dine iframede videoer fra YouTube

Artiklen indeholder reklamelinks

YouTube er verdens største videotjeneste – og det er forfærdeligt nemt at indlejre en video fra YouTube på eksempelvis en WordPress-blog, et Joomla-site eller et Drupal-projektet. Det handler blot om at indsætte et forkortet link.

Video er også en god idé at indsætte på siden. Dine brugere vil bruge mere tid på din side, når du indsætter videoer, hvilket er med til at øge dine placeringer i de organiske søgeresultater.

Du skal dog være opmærksom på en speciel problematik omkring indlejring af videoer fra YouTube. Dette sker nemlig typisk ved hjælp af en iframe.

Iframes er ukendt indhold

Iframes er plads, du låner ud på dit site til et andet site. I dette tilfælde låner du plads ud på din side til YouTube.

Søgemaskinerne kan ikke læse iframes – søgemaskinerne kan altså ikke se, om du har indlejret din video fra YouTube, om du har lagt plads til erotik, gambling eller andet farligt indhold, eller om du slet og ret irriterer dine brugere med aggressive annoncer

Problemet er, at iframes for søgemaskinerne vil trække ned i vurderingen af dit site.

Hvad så – ingen video?

Du har udmærkede muligheder for stadig at indlejre videoer på dit site uden at gøre brug af iframes – du må dog undvære YouTube.

Til gengæld kan du bruge tjenester som Wistia eller Vimeo, hvilke lader dig indlejre dine videoer uden at gøre brug af iframes.

Du kan også vælge selv at hoste dine videoer på egen server – men med mindre, din server er gearet til det, eller der er tale om fortrinsvis små videoer er dette ikke en god idé. Meget trafik på din video kan lægge din server ned eller få dig til at ramme loftet hos din hostingudbyder.

Brug tid på at lave videoer

Videoer og søgemaskineoptimering er en fantastisk kombination. Har du ovenstående SEO tip in mente om ikke at indlejre dine videoer med iframes, kan du både lade Google læse, hvad du har gang i og samtidigt servere endnu bedre indhold for dine brugere.

At lave video behøver i dag ikke at tage lang tid eller at koste mange penge. Du kan selv lave animationsvideoer med værktøjer som Piktochart, Powtoon og Goanimate – og hvis du vil skabe videoer af dig selv i fokus kan du leje udstyr fra få tusinde kroner om dagen, hvor du kan skyde en lang række gode videoer.

Internetbrugerne bliver mere og mere kræsne i stil med, at indhold stilles til rådighed for dem på stadig flere kanaler. Hvis dine konkurrenter stiller indhold til rådighed både per tekst, video og grafik falder du bagud, hvis du ikke tilbyder samme.

Har du en webshop, kan du lave videoer omkring dine produkter – vis produkterne, mens de er i brug for. Det er ikke alene et godt SEO tip, da Google vil belønne dit forsøg på at hjælpe dine brugere – dine brugere vil også bestille langt mere af din vare.

Sælger du en ydelse som freelancer kan du med en præsentationsvideo af dig selv stå ud fra flokken af freelancere, der sælger den selvsamme ydelse som du gør.

Og ejer du et site, hvis eneste formål er at oplyse, vil du oplyse flere, når du lader dem se dig på en video.

Video er fremtiden – og uden indlejring er din SEO også sat på plads!

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
10
11º - 5º
69%
9.83 km/h
8.13
4.7
man
9.54
4.05
tirs
9.01
2.54
ons