VVS-eksperter: Mange penge at spare ved udskiftning af den gamle varmvandspumpe

Artiklen indeholder reklamelinks

Det kom bag på langt de fleste mennesker, da regeringen genindførte håndværkerfradraget. Regeringen lavede tilbage i 2012 en kickstart plan, som skulle skaffe nye jobs til Danmark. I anledningen af at man skulle lancere den plan, valgte man også at genindføre håndværkerfradraget – således at der kunne komme gang i byggebranchen igen.

Der er allerede mange danskere der har gjort brug af fradraget. VVS- og byggebranchen har stået stille lige siden at finanskrisen satte ind, hvilket har gjort at der er rigtig mange virksomheder der er lukket. Danskere turde ikke bruge deres penge. Men da håndværkerfradraget blev indført, var det som at give VVS- og byggebranchen et kickstart. Dr er i sær mange danskere der har benyttet håndværkerfradraget til at få udskiftet deres varmvandspumper – og andre VVS opgaver.

Man kan opnå et stort fradrag på alle de ydelser der involvere en håndværker, installatør (m.v.), så længe at ’projektet’ bliver startet inden udgangen af 2014.

Håndværkerfradraget har skabt nye jobs

Der er ingen tvivl om at håndværkerfradraget har skabt mange nye jobs. Inden man igen kunne få fradrag for VVS- og håndværkerydelser, stod branchen næsten helt stille. Der blev fyret medarbejdere på stribe, og virksomhederne kunne intet stille op. Der kom ikke penge i kassen.

Da håndværkerfradraget blev genindført og trådte i kraft, blev der hurtigt travlt igen. Mange af de virksomheder der havde afskediget deres medarbejdere, fik mulighed for at ansætte deres medarbejdere igen.

I mange Østjydske byer, ser man også tendens på fremgang. I en by med 8000 indbyggere der hedder Hadsten, er der stor fremgang. Selvom byen ikke er særlig stor, så er der kommet mange nye jobs i byen. I Hadsten er der relativt mange byggefirmaer, fordi at Hadsten ligger godt centralt placeret. Syd for Hadsten ligger Aarhus, og nord for Hadsten er Randers indenfor rækkevidde.

Man anskyder, at der er blevet ansat flere tusinde mennesker i VVS- og byggebranchen, alene i Østjylland. Man kan sige meget om vores nuværende regering, men de har formået at skabe jobs i VVS- og byggebranchen. Eksperterne anslår at vi indenfor 10 år, har fået over 80.000 nye jobs i VVS- og byggebranchen. Det er dog ikke nødvendigvis danske arbejdspladser, da der i takt med efterspørgslen, også vil komme store udenlandske virksomheder til Danmark, som tager deres udenlandske medarbejdere med.

Hvad kan man få i fradrag – og skal man udnytte fradraget?

Men hvordan fungerer håndværkerfradraget? Hvad kan man få i fradrag? Og skal man udnytte fradraget og komme i gang med at renovere ens bolig?

Det er ikke alle mennesker der kan få håndværkerfradrag. For det første skal man være over 18 år for at få fradraget, og så må man ikke modtage anden offentlig støtte til det samme projekt, som man vil have fradrag til.

Man kan få 15.000 kroner i fradrag, som fratrækkes ens personlige skat. Alle personer over 18 år kan få et fradrag på 15.000, hvilket vil sige, at hvis der bor 3 personer over 18 år i en ejendom, kan man få 45.000 kroner i fradrag. Man kan højest få 45.000 kroner i fradrag om året, pr ejendom. Ligeledes er det her vigtigt at slå fast, at man ’kun’ får fradrag for (ca) 1/3 af den samlede pris.

Uanset om du har brug for eksempelvis et VVS-firma i Aarhus eller en VVS-installatør i Randers, så gælder det om at få sat gang i projektet:

Hvis du vil spare penge på dine VVS- og byggeprojekter, så se at komme i gang – håndværkerfradraget gælder kun i hele 2013 og 2014.

Der er pt ingen planer om at forlænge håndværkerfradraget efter 2014.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
8º - 6º
91%
6.21 km/h
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre
5.38
2.57
lør