Sikkerhedssko redder fødderne ved arbejdsulykker

Artiklen indeholder reklamelinks

Arbejdsulykker

Grædstrup: 44-årig mand fik smadret fod ved arbejdsulykke

Sydøstjyllands Politi fik en melding om, at der var sket en arbejdsulykke hos en virksomhed i Grædstrup. Alarmmeldingen handlede om, at en medarbejder var ramt af en ståldrager, og at hans ene ben var blevet revet af. Heldigvis viste det sig dog, at det ikke var gået helt så galt, fortæller Lars Peter Madsen, vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi.

Da politi og ambulance kom til ulykkesstedet, kunne de notere sig, at der var tale om en mandlig medarbejder i fyrrene på virksomheden, der havde fået et fladjern ned over sig. Medarbejderen var kommet til skade med foden, oplyser politiet.

Hobro: Politiet i Hobro blev en dag kaldt til en arbejdsulykke

På ulykkesstedet havde en gårdejer tabt en vognstang over sin ene fod, da han var ved at frakoble en anhænger fra et landbrugskøretøj. Desværre mister manden muligvis en eller flere tæer. Arbejdstilsynet er underrettet om ulykken og de skal nu undersøge omstændighederne omkring ulykken nærmere.

Havde de nævnte benyttet sikkerhedssko, kunne de muligvis have undgået at få ødelagt fødderne.

For det kan faktisk betale sig at passe på fødderne med et par sikkerhedssko.

Langeskov: En truckfører hos en industrivirksomhed på Fyn er nok ekstra glad for sine sikkerhedssko i dag.

En dag i 2013 tog de hans sikkerhedssko slaget fra en vippecontainer, der faldt ned over truckførerens fod. Der blev i første omgang ringet til alarmcentralen på 112, men udrykningen blev senere afmeldt, da medarbejderen ved egen hjælp fik foden fri og takket være de smarte sikkerhedssko overhovedet ikke kom til skade.

En gastæt kornsilo skulle tømmes og rengøres, så derfor kravlede en ansat ind i den med skovl og kost for at få det sidste korn hen til midten af tanken, hvor tømmesneglen var. For at lette arbejdet lod han både denne snegl og den vandrette snegl, der fører kornet ind mod midten, være tændt.

Uheldigvis gled medarbejderen i kornet og faldt, så den vandrette snegl fangede hans bukseben og trak foden ind i sneglen. Til alt held stoppede motoren ved den større belastning. Medarbejderen råbte op, og kolleger skar ham fri med en vinkelsliber. Falck kørte ham straks efter på hosptalet, hvor han kom på operationsbordet. Foden blev reddet, men kun takket være en svag motor og et par sikkerhedssko.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
2
3º - 1º
90%
7.61 km/h
3.75
1.76
lør
3.99
3.36
søn
3.37
2
man