Uddannelse af medarbejdere

Sådan forbedrer du din præstationsevne på arbejdspladsen

 

Kender du også denne følelse: Vejrtrækningen er høj, hænderne dirrer, sveden pibler frem og tankerne kører derudaf, når du skal rejse dig op på arbejdspladsen foran dine kollegaer for at levere et vigtigt oplæg?
Denne følelse har vi nok alle oplevet, og for mange kører sætningen ”Du skal bare tro på dig selv” i hovedet, når nervøsiteten melder sig.
Men lider man af præstationsangst, hvor man under oplæg panikmemorerer de vigtigste pointer, og pludselig ikke kan huske sin indledning, måske ikke engang sit eget navn, så er denne sætning bare ikke nok. Så skal der professionel hjælp til.
Bliv klogere på emnet i indlægget nedenfor.

Det moderne liv stiller høje krav

Medarbejderdatabase

I dag bliver der dagligt stillet skyhøje forventninger til os alle i vores liv, – og især på vores jobs hvor vi skal være skarpe, vi skal være kloge, vi skal være selvsikre, vi skal levere nu og her, og vi må ikke virke nervøse.
Dette er dog en stor hindring for mange, når de skal præstere over for kollegaerne, da langt størstedelen i højere grad fokuserer på dem selv og deres samlede personlige fremtræden, end den ene ting som de i virkeligheden bør fokusere på: Oplæggets budskab.
Og her opstår præstationsangst hos nogle mennesker, da vi alle håndterer et sådant pres forskelligt, og her formår nogle simpelthen ikke at håndtere og tackle de problemer, som opstår når de skal stille sig op foran andre og præstere.

Hypnoterapi kan afhjælpe dit problem

Dog er der hjælp at hente til dig, som gribes af tunnelsyn, panik eller mekanisk talebesvær, når du holder oplæg for resten af flokken på jobbet, og det er hypnoterapi.
For før i tiden var hypnoterapi en behandlingsform, som oftest blev sidste valg i rækken, fordi at folk egentlig ikke vidste hvad det var, og hvordan det virkede. Men i dag har flere studier vist, at det virkelig hjælper mange, og giver gode resultater på langt de fleste, som behandles med denne metode.
Hypnoterapi arbejder, som navnet antyder, mere terapeutisk end den almindelige hypnose, som du måske kender, og går derfor en smule mere i dybden, hvilket er nødvendigt til dit problem for at finde frem til, hvorfor det er opstået.

Roden til problemet er dig selv

Ønsker du at komme af med din præstationsangst, når du står foran kollegaerne, og har du efterhånden prøvet alt andet? Eller leder du blot efter en hurtigt og effektiv metode til at slippe for dine begrænsninger og uhensigtsmæssige adfærd, når du skal præstere?
Så er hypnoterapi virkelig værd at overveje.

Grunden til det, er at den, som nævnt tidligere, dykker dybere ned i din problemstilling end fx hypnose ville, og derfor gør det det lettere at opløse og fjerne de ubevidste årsager, der fremprovokerer dit problem.
Denne metode er derfor især velegnet til en problemstilling som præstationsangst, da det er en rigtig god metode til at tackle uønsket adfærd og dårlige vaner.
Du er selv årsag og nøglen til dine præstationsangst-problemer, og netop derfor er det anbefalelsesværdigt at lade en hypnoterapeut grave dybere ned i dine tanker, for at finde ud af hvorfor du har skabt problemet.

Det er spild af tid at gå rundt og være træt af at skulle stille dig op og holde oplæg for dine kollegaer, hvis du lider af præstationsangst, og netop derfor bør du gøre noget ved det allerede i dag.
Du vil takke dig selv i den anden ende, når du kan holde et oplæg eller præstere på anden vis uden at være tæt på et sammenbrud, og i stedet kun vil opleve nervøsitet i en grad, som vi alle gør.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
7º - 6º
91%
6.33 km/h
7.99
6.14
ons
7.18
6.06
tors
6.81
3.85
fre